hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Akçakale'ye yine top mermisi düştü

    Akçakaleye yine top mermisi düştü
    expand

    İç karışıklığın sürdüğü Suriye tarafından atılan bir top mermisi Şanlıurfa Akçakale ilçe merkezine birkaç yüz metre mesafedeki Toprak Mahsulleri Ofisi içine düştü. Türkiye'nin misilleme olarak Suriye'ye yaptığı top atışında ise Suriye ordusuna ait bir mühimmat deposu vuruldu.

    Akçakale'de paniğe yol açan olay sonrası güvenlik güçleri sınıra yakın noktalardaki insanları uzaklaştırırken, patlamanın oluşturduğu hasar araştırılıyor.

    Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Suriye'nin Rakka kentine bağlı Tel Abyad ilçesinden ateşlenen top mermisinin, Akçakale'de düştüğü alanda incelemelerde bulundu. İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu ile ilçeye gelen Vali Güvenç, Akçakale Gümrük Kapısı ile Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) arasında kalan bölgede inceleme yaptı. Güvenç ve beraberindekiler, daha sonra açıklama yapmadan ayrıldı.

    Bu arada top mermisinin isabet ettiği alanda 30-40 santimetre çapında çukur oluştuğu görüldü. Güvenlik güçleri, şarapnel parçalarının ulaştığı TMO bahçesinde inceleme yaptı. Parçalar incelenmek üzere toplandı.

    Misillemede Suriye'nin mühimmat deposu vuruldu

    Öte yandan, Türkiye'nin yaptığı misilleme atışının ise Rasm el Gazel'de bulunan Suriye ordusuna ait birlikteki mühimmat deposunu vurduğu tespit edildi. Mühimmat deposunda yangın çıktığı bildirildi.

    Telebyad da topçu ateşi altında

    Bu arada, Suriye ordu birlikleri tarafından atılan toplar muhaliflerin kontrolüne geçen Türkiye sınırına 300 metre mesafedeki Telebyad gümrük binası ile ilçe merkezindeki yerleşim birimlerinin yakınına düştü. Ölenlerin olduğu ileri sürülen saldırıda yaralanan 2 Suriyeli tel örgülerden geçirilerek Akçakale'ye getirildi.
     
    Bu gelişmenin ardından sınır hattında güvenlik güçlerinin zırhlı araçlar ile önlemlerini artırdığı görüldü.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow