hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Adliyeden 250 kilo uyuşturucu çalındı

    Adliyeden 250 kilo uyuşturucu çalındı
    expand

    Diyarbakır Adliyesi'ndeki adli emanetten yaklaşık 250 kilogram uyuşturucunun çalındığı iddiaları üzerine yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alının 17 kişiden biri tutuklandı.

    Edinilen bilgiye göre, Diyarbakır'da bir süre önce adli emanetten yaklaşık 250 kilogram uyuşturucunun çalındığı iddiaları üzerine başlatılan soruşturmada, 13'ü temizlik firması çalışanı, 4'ü de adliye personeli olmak üzere 17 kişi gözaltına alındı.

    Piyasa değeri 8 milyon dolar

    Çalınan uyuşturucunun 115 kilosunun eroin kalan kısmının da miktarı tespit edilemeyen esrar ve uyuşturucu hap olduğu, piyasa değerinin ise 8 milyon dolar olduğu belirtildi.

    Emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan 3'ü tutuklama istemiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi. Nöbetçi hakimlik, zanlılardan B.O'nun tutuklanmasına karar verdi. 2 zanlı ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

    "En iyi" korunan binalardan biriydi

    Diyarbakır'da çok sayıda güvenlik kamerası, demir bariyerler ve çok sayıda güvenlik personeli tarafından güvenliği sağlanan ve Türkiye'nin en iyi korunan binalarından biri olan adliyedeki bu hırsızlık şaşkınlık yarattı.

    Edinilen bilgiye göre, adliye binasına arka taraftaki kapıdan giren şüpheliler, asma tavanların arasından geçerek adli emanet bürosuna girdi. Özel yetkili mahkemelerde görülen dosyaların suç delillerinin saklandığı odaya giren şüpheliler, çuvallar içinde muhafaza edilen ağzı mühürlü uyuşturucu maddeyi alarak kayıplara kaçtı. Hırsızlığın asma tavandaki deformasyonun tamiri sırasında ortaya çıktığı belirtildi. Başsavcılığın adli emanet odasında sayım yaptırması üzerine hırsızlık olayı anlaşıldı.

    Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından adliyenin temizlik işlerini taşeron firma personeli takibe alındı. Başlatılan operasyon sonucunda aralarında 2 polis memurunun da olduğu 15 şüpheli gözaltına alındı. Polis, bugüne kadar adli emanete defalarca girilerek hırsızlık yapıldığı ile ilgili iddiaları da incelemeye aldı. İddialara göre daha önce de defalarca adli emanet odasından uyuşturucu çuvallarının bu şebeke tarafından çalınmış olabileceği belirtildi. Polis iddialar üzerine Adliye içinde ve dışında bulunan tüm güvenlik kameralarının kayıtlarının incelemeye başladı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow