hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Diyarbakır'da okula bomba attılar!

    Diyarbakırda okula bomba attılar
    expand

    Diyarbakır'da maskeli bir grubun, okula ses bombası ve molotofkokteyli atması sonucu, 2 öğretmen ve 1 öğrenci yaralandı.

    Yenişehir ilçesindeki Şehitlik Lisesi'ne giren maskeli bir grup, öğretmenler odasının da bulunduğu idare bölümüne ses bombası ve molotofkokteyli attı. Olayda Öğretmenler Odası'ndan panikle çıkan öğretmenlerden Gülay Binay, Yusuf Karataş ve 12. sınıf öğrencisi Necat Oruç yaralandı.

    Yaralılar çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı.

    Polis, olaydan sonra kaçan saldırganları yakalamak için çalışma başlattı.

    Beden eğitimi öğretmeni Sait Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık 1 dakika içerisinde her şeyin yaşandığını, büyük bir felaket atlattıklarını söyledi.

    Okula giren maskeli bir grubun idare bölümüne saldırıda bulunduğunu kaydeden Yılmaz, "Öğrencilerimiz şok yaşadı. Kendimizi öğrencilere siper ettik" dedi.

    Validen açıklama

    Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, 2 öğretmen ve 1 öğrencinin yaralandığı Şehitlik Lisesi'ne geldi.

    Beraberinde Yenişehir Kaymakamı Mustafa Demirelli ve İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Hadi Ağırbaş ile okula gelerek ses bombası ve molotofkokteyli atılan öğretmenler odasının da bulunduğu idare bölümünde incelemelerde bulunan Toprak, olayla ilgili Okul Müdürü Hanefi Gültekin ve Müdür Yardımcısı Şükrü Kikizade'den bilgi aldı.

    Toprak, girişteki kitaplığa molotofkokteyli atan saldırganların, her türlü engellemeye rağmen yukarıya çıkıp müdür, müdür yardımcısı ve öğretmenler odasının olduğu bölüme 5-6 molotofkokteyli ile çivi ve benzeri maddelerle güçlendirilmiş el yapımı patlayıcı attıklarını ifade etti.

    Olayda hafif şekilde yaralanan biri hamile 2 öğretmenin tedavileri tamamlandıktan sonra taburcu edildiğini kaydeden Toprak, "Olayda bir öğrencimiz de el yapımı patlayıcıların etkisi ile gözüne ve göğsüne isabet eden parçalar nedeniyle yaralandı. Yarın ameliyata alınacak. Hayati tehlikesi yok. Okulun yanmasını, eğitim ve öğretimin aksamasını, çocukların geleceğinin yok olmasını isteyen zihniyette kişilerce yapılan bu saldırıyı nefret ve şiddetle kınıyoruz. Geldiğiniz, bu patlayıcıları attığınız yer eğitim kurumu. İnsanlıktan,
    değerlerden binasip olarak nasıl yetiştiniz, kimler sizi yetiştirdi?" dedi.


    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow