hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Cihaner'den "aykırı" açıklamalar

    Cihanerden aykırı açıklamalar
    expand

    CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, CNN TÜRK'te Enver Aysever'le Aykırı Sorular programına konuk oldu. Cihaner, "Türkiye'deki tarikat ve cemaatler sivil toplum örgütü olamaz" dedi. Cihaner, NATO ile ilgili bir soru üzerine de "NATO'ya karşı olmak bir namus meselesidir" şeklinde konuştu.

    Cihaner, hem partisi hem de Türkiye adına aykırı açıklamalarda bulundu.

    Erzincan Başsavcılığı döneminde tarikat ve cemaatler hakkında yürüttüğü soruşturma sırasında tutuklanan Cihaner, partisinin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun tarikat ve cemaatler hakkında söylediği "Sivil Toplum Örgütleri" nitelemesine karşı çıktı.

    Cihaner, "Fethullah Gülen Cemaati'de dahil olmak üzere; gizli olarak örgütlenen ve siyasi bir pozisyon alan tarikat ve cemaatlerden, sivil toplum örgütü olarak bahsedilemez, bu demokrasiye aykırıdır" dedi.

    İlhan Cihaner, Türkiye'nin NATO ortaklığına da karşı olduğunu belirterek, "NATO uzun yıllardır Türkiye'nin savaştığı bir örgütü yardımda bulunmuştur. Bizimdüşmanımızı besleyen bir örgütle stratejik ortaklığa karşı olmak bir namus meselesidir" şeklinde konuştu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow