hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Diyarbakır Emniyet Müdürü'nü görevden alın"

    Diyarbakır Emniyet Müdürünü görevden alın
    expand

    MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven'in hemen görevden alınması gerektiğini iddia etti. TBMM'de basın toplantısı düzenleyen Vural, Genel Kurul'da yarın, Irak'ın kuzeyine sınırötesi operasyon yapma konusunda hükümete yetki veren Başbakanlık Tezkeresi'nin görüşüleceğini hatırlattı.

    MHP olarak tezkereye bir daha olumlu oy vereceklerini dile getiren Vural, 7. kez getirilen tezkereye rağmen Türkiye'nin, PKK'nın güvenli bölgelerini bertaraf edemediğini söyledi.

    Vural, "Tezkerenin, PKK terör örgütünün faaliyetlerine son vermek amacıyla mı TBMM'ye getirildiğini yoksa milletin gazını almak, terörle mücadele ediyor gözükmek için mi getirildiğini milletimizin takdirine bırakıyorum. Kullanmıyorsun. Bunları yazıyoruz. Gün gelecek devran dönecek, bu yetkileri kullanmayanlar, kullanmakta gaflet gösterenler, hukuk önünde hesap verecek. Bu milletsize bir yetki vermişse, o yetkiyi kullanacaksın" diye konuştu.

    Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven'in sözlerini eleştiren Vural, "Bu konu hafife alınacak bir konu değildir" dedi.

    Bugün rehabilitasyon ve bakım merkezini ziyaret ettiğini, orada elleri ve kolları olmayan Mehmetçiklerin bulunduğuna dikkati çeken Vural, şöyle devam etti:

    "Bunlar kimin için ayaklarını, kollarını verdi? Bebelere kurşun sıkanlara, arkadan vuranlar için ağlayana söylüyorum; ağlamayanlar insan değilmiş değil mi? Gazetelerde bir takım köşe yazarları, manşetler atılıyor. Utanmalısınız be. İnsanlığı öldürenler için ağlıyorsun. Önce o ölen insanlar için ağlamayı bileceksin. Bu ne hadsizliktir. 'Empati yapalım.' Şu zihniyete bakın. Sen kim oluyorsun? Benim insanlığımı sen sorgulayamazsın, dil uzatamazsın. Bu yurdun ekmeğini yiyorsanız, suyunu içiyorsanız, havasını kokluyorsanız, köşenizi yazıyorsanız, program yapıyorsanız bilin ki o şehitlerin sayesindedir. Terör örgütünü makul, empati kurulması gereken insanlar olarak göstererek, terörle mücadeleyi dışlayan anlayışı kabul edemeyiz. Kan akıyor kan. Gazeteci Ahmet Taner Kışlalı'yı öldürenlere de mi empati yapılacak? 'Teröristle empati yapacakmışız.' Yok öyle bir şey. Türkiye hukuk devleti ise cezası bellidir."

    "Şahin görünümlü güvercin..."

    Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın grup toplantısında, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında, AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın'ın da yaptığı açıklamaları gazetecilere dinleterek, "Başbakan Yardımcısı 'takdirle karşılıyorum' diyor, Grup Başkanvekili 'insani ve vicdani' diyor, Başbakan 'ağlamayız' diyor. Hangisine inanacaksınız" diye konuştu.

    Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olmak istediğini ileri süren Vural, "Başbakan AKP'nin yapacaklarını demeyecek, Başbakan'ın diyemediklerini AKP yapacak. Bu ikircikli yaklaşım iliklerine kadar AKP'ye yapışmıştır" dedi.

    Vural, AK Parti'nin terörle mücadele politikasını eleştirerek, "Şahin görünümlü güvercin politikası uyguluyorlar" ifadesini kullandı.

    MHP'li Vural, "Başbakan, çok kritik bir yerde görev verilen bir kimsenin, terör örgütüne empati beslenmesini gerektiğini söyleyen zihniyet karşısında siyasal duruşunuz varsa, bu siyasal duruşunuza samimiyetle inanmamızı da arzu ediyorsanız, Diyarbakır Emniyet Müdürü'nü hemen görevden alın. O zaman grup başkanvekiline ve Başbakan Yardımcına da bu konuda ne yapılması gerekiyorsa yap da inanalım. Yoksa laftan başka bir anlam taşımıyor" dedi.

    Oslo'daki görüşmelerde terör örgütü temsilcilerinden Adem Uzun adında birinin bulunduğunu, bu kişinin daha sonra tank savar pazarlığı yaparken yakalandığını ileri süren Vural, "Bir elleri silahta, bir elleri masada. PKK'ya tanksavar almak isteyen insanlarla masa kurmuşlar, pazarlık ediyorlar. Belki de yeni Oslo'larla, tanksavar ve uçaksavar almak için de bir görüşme planlayabilirler" diye konuştu.

    "Tasarının amacı siyasi"

    Vural, gazetecilerin sorularını da cevaplandırdı. Büyükşehir Belediyesi Kanunu Tasarısı'na ilişkin soru üzerine Vural, bu konuda grubu acil toplantıya çağırdıklarını söyledi.

    Bir oldu bitti ve dayatmayla karşı karşıya olduklarını ifade eden Vural, AK Parti'nin demokrasinin köklerini kurutmak istediğini öne sürdü.

    Vural, "Köyleri, belde belediyeleri kaldırıyorlar. Bunun amacı siyasidir. Açık ve net. Bunlar insanların seçme hakkına saygı göstermiyorlar" diye konuştu. Vural, tasarıya göre MHP'li 231 belediyenin kapatılacağını vurguladı.

    Vural, seçilme yaşının 18'e düşürülmesine ilişkin önerinin de düşünülmeden ulu orta yapıldığını iddia ederek, "18 yaşın seçme hakkı veriyorsun, askerlik hizmetini yapma mecburiyeti var. Erlere seçme hakkı veriyorsun. Nasıl propaganda yapacaklar? Bize somut olarak gelmiş bir teklif yok" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow