hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gazeteciler için Şam'a heyet gidecek

    Gazeteciler için Şama heyet gidecek
    expand

    İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'de tutuklu bulunan gazeteciler Filistinli Başar Fehmi Kadumi ve Cüneyt Ünal için Şam'a heyet gönderecek.

    İHH İnsani Yardım Vakfı'nın Fatih'teki Genel Merkezi'nde, İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Filistinli gazeteci Başar Fehmi Kadumi'nin eşi Arzu Kadumi ve gazeteci Hamit Coşkun'un katılımıyla basın toplantısı düzenlendi. Basın toplantısında konuşan Yıldırım, insani diplomasi alanında önemli bir tecrübeye sahip olduklarını söyleyerek, Suriye'de tutuklu bulunan gazeteciler için de ellerinden geleni yaptıklarını aktardı. "İki arkadaşımız Şam'da görüşmeler yürütüyor. Bu akşam da bir heyet yola çıkacak" diyen Yıldırım, şunları söyledi:

    "Suriye'de taraflardan hangisi olursa olsun, insan kaçırma ve tutuklama ile ilgili yapılan herhangi bir işlemde, İHH olarak insani diplomasi zemini için aracı olabiliriz. Bu konuda belli birikim oluştu. Filistinli gazeteciyi de kendi vatandaşımız olarak kabul ediyoruz. İki tarafın da karşı taraftan elinde tutsakları var. Bize her iki taraftan da başvurular oldu. Bunları değerledirerek insani diplomasi çerçevesinde elimizden geleni yapacağız. Bu çalışmalar içinde bulunmak isteyen, bu görüşmelerde bizimle çalışmak isteyenler olursa insani diplomasi departmanımızla hazırız."

    Suriye'de esir alınıp daha sonra serbest bırakılan gazeteciler Hamit Coşkun ve Adem Özköse konusunda basının çok önemli katkıları olduğunu anımsatan Yıldırım, aynı duyarlılığın ve mücadelenin tekrarlanmasını istedi. Gazeteci Hamit Coşkun da, tutuklu gazetecilerin neler düşündüğünü iyi bildiğini söyledi. Coşkun, konunun gerek sosyal medya gerekse de basın organları aracılığıyla gündemde tutulması gerektiğini belirterek, "Dualarımıza onlarla başlamalıyız" dedi.

    "Telefona ellerim titreyerek bakıyorum"

    Filistinli Kadumi'nin eşi Arzu Kadumi ise ailece çok zor günler geçirdiklerini belirterek, "Çocuklarım 53 gündür babalarını bekliyor. Çalan her telefona ellerim titreyerek bakıyorum" dedi. Eşinin 20 yıldır Türkiye'de yaşadığını aktaran Kadumi, 13 yıldır evli olduklarını söyledi.

    Toplantıya çocukları Enes ve Zehra'yı da getiren Kadumi, ilgililere ve uluslararası kuruluşlara hitaben, "Onlar sadece çocuklarına ekmek getirmek için çalışan, mesleği gazetecilik olan kişiler. Bizi izleyen herkese sesleniyorum, bizim için dua etsinler" diye konuştu.

    İlk günden itibaren siyasilerle de görüştüklerini kaydeden Arzu Kadumi, tutuklu gazetecilerin evlerine geri dönebilmeleri için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

    "Bizim en çok ihtiyacımız olan şey dua" diyen Kadumi, İHH'nın Birleşmiş Milletler'in danışman kuruluşlarından biri olduğuna dikkati çekerek, İHH'ya olan yardım taleplerini yineledi.

    Gazeteci Cüneyt Ünal'ın 1,5 yaşında bir kızı olduğunu hatırlatan Arzu Kadumi, çocukların babalarını beklediğini kaydederek, eşinin Filistin'de bulunan ailesinin de üzüntü içinde olduğunu dile getirdi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow