hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bomba yüklü TIR havaya uçuruldu

    Bomba yüklü TIR havaya uçuruldu
    expand

    Tunceli-Erzincan karayolunun 15'nci kilometresindeki Samanlı Mezrası yakınlarında dün, yol kesen PKK'lılar tarafından bomba düzenekleri yerleştirilerek yola barikat olarak bırakılan TIR, dün havaya uçuruldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tunceli-Erzincan karayolunun 15'nci kilometresinde barikat olarak koydukları bir kamyonla yolu kesen bir grup PKK'lı, yoldan geçen TIR'a da bomba düzenekleri yerleştirdikten sonra kaçarak kayıplara karıştı. Haberin duyulması üzerine dün gece ve sabah erken saatlerinde helikopterler ile bölgeye çok sayıda özel eğitimli jandarma ve komando birlikleri indirilerek operasyon başlatıldı.

    Elazığ 8'nci Kolordu komutanı Korgeneral Orhan Akbaş'ın olay bölgesine gelerek bizzat yönettiği ve halen devam eden operasyon kapsamında birçok şüpheli nokta ve mağara top atışları ile vuruldu.PKK'lıların yolda gasp ettikleri ve kilolarca bomba düzeneği yerleştirdiği TIR dün öğlen saat 14.00 sularında içindeki bombaların infilak etmesiyle birlikte havaya uçuruldu.

    TIR, içindeki bombaların patlamasıyla birlikte alev alarak kül oldu. Samanlı Mezrası yakınlarında bomba düzenekli TIR'ın konulduğu yolu hakim tepeden göre bir noktaya PKK'lılar tarafından 3 ayrı noktaya bomba yenleştirdiği, bombaların tesir gücünün çok yüksük olduğu belirtildi. Askerlerin helikopterden indikten sonra fark ettiği 3 ayrı bombanın tek düzeneğe bağlandığı, hem basma düzenekli hem de uzaktan kumandalı olduğu belirtildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Askerler, bu düzeneklerin imha edilmesi için olay bölgesine bomba imha uzmanlarını çağırdı.Güvenlik birimlerinin bölgede operasyonları devam ederken PKK'lıların başka noktalara da bomba düzeneği yerleştirme ihtimaline karşı bölgeye çok sayıda seyyar jammer cihazı helikopterler ile gönderildi. Jamer araçları eşliğinde bölgede bomba aramasının hala devam ederken akşam saat 16.00 sularında bomba düzeneği yerleştirilen TIR'ın havaya uçurulması ile birlikte Tunceli-Erzincan karayolu kontrollü olarak trafiğe açıldı.



    Kulp'ta teröristler yol kesip araç yaktı

    Bu arada Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde, özel bir şirkete ait araç, terör örgütü PKK mensuplarınca yakıldı. Edinilen bilgiye göre, Erzurum'dan Diyarbakır'a gelmekte olan özel bir şirkete ait araç, Kulp-Muş karayolunun Şenyayla Darbi mevkisinde saat 17.15 sıralarında terör örgütü PKK üyesi bir grup tarafından durduruldu. Araçta bulunan 2 kişiyi bırakan teröristler, aracı ateşe vererek olay yerinden kaçtı.

    Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terör örgütü PKK üyesi bir grubun yol kestiği bilgisinin yolda seyir halinde bulunan bazı kişilerin ihbarıyla öğrenildiğini belirterek, "Muş jandarma ekipleri de durumu bize bildirdi. Daha sonra araçları yakılan 2 kişi de Panak Jandarma Karakolu'na giderek başlarından geçen olayı anlatıp, şikayetçi oldu" dedi.

    Vali Toprak, olayın ardından, bölgeye taarruz helikopterleri ve jandarma özel harekat timlerinin sevk edildiğini, kaçan teröristlerin yakalanması için bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldığını belirtti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow