hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Belediyeler demokrasinin yerel yönetimin beşiğidir"

    Belediyeler demokrasinin yerel yönetimin beşiğidir
    expand

    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün karayolu ile Tokat'a giderken Çorum'da mola verdi. Burada kahvaltı yapan CHP lideri Kılıçdaroğlu, belde belediyelerinin kapanmasının doğru olmadığını söyleyerek, "Belediyeler demokrasinin, yerel yönetimin beşiğidir" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bugün karayolu ile Tokat'a giderken Çorum'da mola veren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, beraberinde Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Yakup Akkaya ve Bülent Tezcan ile birlikte Hancılar Et Lokantası'nda kahvaltı yapıp Çorum İl Teşkilatı ile biraraya geldi. Kahvaltı sonrasında gazetecilerin belde belediyelerinin kapanması ile ilgili sorularına yanıt veren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, belediyelerin kapatılmasının gelişmekte olan demokrasinin bir anlamda önünün kesilmesi anlamına geldiğini söyledi.

    CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Belde belediyelerinin kapatılması doğru değildir. İçlerinde yüz yıllık belediyeler var. Belediyeler demokrasinin, yerel yönetimlerin beşiğidir. Belediyelerin kapanması gelişmekte olan demokrasimizin bir anlamda önünün kesilmesi anlamına gelir. Bir beldede belediyeler kapatılmak isteniyorsa o belde sakinlerine sormak, referandum yapmak lazım. Belde sakinleri kapatılsın diyorlarsa kapatılsın. Beldelerinin kapatılmasını istemiyorlarsa kapatılamaz. Avrupa yerel yönetimler özerlik şartı da bunu öngörüyor. Avrupa yerel yönetim özerklik şartı TBMM’de kabul edildiğine göre Anayasa’nın 90. Maddesine göre de bu kurala bizim uymamız gerekiyor" dedi.

    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İl örgütü ile birlikte kahvaltı yaptıktan sonra Tokat yolu üzerinde bulunan Çorum'un Mecitözü İlçesi’ne de uğradı. Burada partililer tarafından karşılanan Kılıçdaroğlu, ilçe merkezindeki bir kıraathanede kısa süreli vatandaşlarla çay içip etti. Daha sonra Tokat’taki programına katılmak üzere hareket etti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow