hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sağanak Lapseki'yi vurdu

    Sağanak Lapsekiyi vurdu
    expand

    Çanakkale'nin Lapseki İlçesi'nde gece boyunca devam eden sağanak yağış, Çınarlı Deresi'nin taşmasına neden oldu. 20 evi ve sokakları su bastı. Bazı evlerde oturanlar mahsur kaldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gece boyu süren şiddetli yağış, Gazi Süleyman Paşa ile Cumhuriyet mahallelerini ikiye bölen Çınarlı Deresi'nin debisini arttırdı. Sel suları Aydoğan Caddesi üzerindeki Hacı İsmail Efendi Camii ile civarındaki evleri bastı. Biçok sokak ve cadde üzerinde 50 ile 70 santime kadar yükselen sular, mahalle aralarında dereler oluşturdu.

    Lapseki Kaymakamı İsmail Ayhan Tavlı ve MHP'li Belediye Başkanı Gani Mehmet Ekim, su basan evlerin bulunduğu Cumhuriyet Mahallesi Aydoğan Caddesi üzerinde sabah saatlerinde inceleme yaptı. Belediye Başkanı Ekim, ilçede belediyeye ve inşaat firmalarına bağlı kepçe ve greyderlerin yardımıyla çalışmalara başlandığını belirtti.

      'Öğrenciler okula gidemedi'

    Kaymakam İsmail Ayhan Tavlı da, binlerce liralık maddi hasara yol açan su baskınında can kaybı olmamasının tek tesellileri olduğunu belirterek şu açıklamayı yaptı: "20 kadar ev sel sularından etkilendi. Onlarca öğrenci cadde ve sokakları kaplayan sel suları nedeniyle okula gidemedi. Çok sayıda araç sel suları ile kaplı cadde ve sokaklarda mahsur kaldı. Cumhuriyet Mahallesi'ndeki birçok apartmanın giriş kısmı sel suları ile kaplı olması nedeniyle vatandaşlarımız evlerinde mahsur. Çalışmalar sürüyor."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tekirdağ

    Tekirdağ'ın Saray ilçesinde sağanak nedeniyle dere yatağındaki evler tahliye edildi.

    İlçede dün gece başlayan sağanak etkisini sürdürüyor. Depo Caddesi'ndeki dere yatağında bulunan evlerden tahliye edilen vatandaşlar, yakınlarının yanına ve otellere yerleştirildi.

    Belediye ekipleri, ilçe sakinlerini su taşkınlarına karşı anonslarla uyarıyor. Elektrik hatlarındaki arıza nedeniyle de birçok yerleşim birimine enerji verilemiyor.

    Öte yandan, aralıklarla etkisini sürdürmesi beklenen sağanak nedeniyle Çerkezköy-Saray karayolunun sabah saatlerine kadar ulaşıma kapatılacağı belirtildi.

    Kırklareli

    Pınarhisar Kaymakamı Mevlüt Özmen, sel nedeniyle Vize ilçesindeki köylerde bulunan bazı evlerin yıkıldığını, ev ve iş yerlerini su bastığını, büyük ve küçükbaş hayvanların telef olduğunu belirterek, can kaybı olmayışının kendileri için sevindirici olduğunu söyledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow