hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gaziantep'te sel: 3 ölü

    Gaziantepte sel: 3 ölü
    expand

    Gaziantep' te Hayrat Karakolu mevkiinde sel sularına kapılan otobüsün devrilmesi sonucu 3 kişi hayatını kaybetti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gaziantep'te dün akşam saatlerinde başlayan ve sabaha kadar devam eden şiddetli yağmur hayatı felç etti. Sel sularına kapılıp yan yatan bir yolcu otobüsü ile otomobilde bulunan vatandaşlar yaklaşık 3 saat süren bir mücadele sonucu boğulmaktan kurtarıldı.Sel sularına kapılan 1 kadının cesedi sabah saatlerinde otobüse 100 metre uzaklıkta bulundu.

    Gaziantep'te sabaha kadar etkisini sürdüren şiddetli yağış nedeniyle hayat felç oldu. Bazı dükkan ve zemin katta bulunan evleri su basarken özellikle köprü altları ve kavşaklarda suların birikmesi nedeniyle bir çok sürücü yolda mahsur kaldı. Trafik ekipleri tarafından ulaşım düzenlenirken bazı sürücüler araçlarından kendi imkanlarıyla çıktı, bazı sürücüler ise itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Şiddetli yağış nedeniyle çok sayıda maddi hasarlı ve yaralamalı trafik kazası meydana geldi.

    Selde can pazarı

    Gaziantep - Şanlıurfa Karayolu'nun 107 uncu kilometresindeki Hayrat Karakolu Mevkii'nde sürücüsü belirlenemeyen 21 FG 400 plakalı yolcu otobüsüyle, bir otomobil 50 metre aralıklarla sel sularına kapıldı. Sel sularına kapılan araçtakileri kurtarmak için yolun Nizip ve Gaziantep tarafından çok sayıda itfaiye ile ambulans olay yerine sevk edildi. Ancak, yolun çökme tehlikesi nedeniyle araçlara ulaşılamadı. Bunun üzerine bir iş makinesi yolun çöküp çökmediğini kontrol için karşı tarafa gönderilerek yardım güzergahı belirlendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu güzergahtan sel suları arasına giren itfaiye aracı, sürüklenen otomobilden çıkarak sığındıkları ağaçlarda imdat çığlıkları atan 4 kişiyi ip merdiven sarkıtarak teker teker çıkardı. Daha sığ bir bölgede bulunan ve yan yatan otobüsteki yolcular da kepçe ile üstüne çıkan itfaiye görevlileri tarafından alınarak ambulansların yanına taşındı. Burada ilk müdahaleleri yapılan yaklaşık 20 yaralı hastanelere kaldırıldı. Yolcuların korku ve panik havalarının yüzlerine yansıması dikkat çekti. Sel nedeniyle Gaziantep-Şanlıurfa Devlet Karayolu yaklaşık 4 saat ulaşıma kapandı.

    2 kadının cesedine daha ulaşıldı

    Gaziantep Valisi Erdal Ata, Gaziantep-Şanlıurfa D400 kara yolunda, bir yolcu otobüsü ve otomobilin sel sularına kapılması sonucu hayatını kaybeden 3 kişinin cesedine ulaşıldığını hatırlatarak, "Daha sonra verilen bilgilerde otobüste olduğu bildirilen sonradan binmediği belirtilen iki vatandaşımızın aranmasından vazgeçildi" dedi.

    Ata, gazetecilerin olaya ilişkin sorusu üzerine, sabaha karşı Nizip-Gaziantep arasındaki kara yolunda, talihsiz bir kaza yaşandığını söyledi. Bir yolcu otobüsünün ve 3 vatandaşın sel sularına kapıldığını ifade eden Ata, şöyle konuştu: "İlk anlarımızda kayıp sayısı 5 tane olarak belirtilmişti. Arama ve kurtarma ekipleri, emniyet, jandarma, itfaiye, teşkilatımız... Ekiplerimizin yaptığı aramada, 3 kişinin cesedine ulaşıldı. Daha sonra verilen bilgilerde
    otobüste olduğu bildirilen sonradan binmediği belirtilen 2 vatandaşımızın aranmasından vazgeçildi. 3 vatandaşımız hayatını kaybetti. 3'ünün de cesetleri bulundu."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    AA muhabirinin telefonla görüştüğü Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ömer Yalım da bölgede yaklaşık 12 saattir yürüttükleri çalışmaları tamamladıklarını ifade etti.

    Yalım, Karayolları ekiplerinin yoldaki balçıkları temizlediğini, selin sürüklediği bir otomobili de kurtarma çalışması yapıldığını kaydetti.

    3 kişinin kimlikleri belirlendi

     Gaziantep-Şanlıurfa D400 kara yolunda, bir yolcu otobüsü ve otomobilin sel sularına kapıldığı olayda hayatını kaybeden 3 kişinin kimlikleri belirlendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı arama kurtarma ekiplerinin Hayrat Karakolu mevkisinde sel sularında kaybolduğu belirtilen kişileri bulmaya yönelik yürüttüğü çalışma kapsamında, cenazelerine ulaşılan kişilerin Halime Arslan (21), Firaset Gül (48) ve Ayişe Aksoy (57) olduğu tespit edildi.

    Firaset Gül ve Ayişe Aksoy'un cenazesi Gaziantep Adli Tıp Kurumu'ndaki işlemlerinin ardından Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne ait cenaze araçlarıyla memleketleri Diyarbakır'a gönderildi.

    Halime Arslan'ın cenazesi de otopsinin ardından yakınları tarafından teslim alındı. Bu arada olayda hayatını kaybedenlerin yakınları Adli Tıp Kurumu önünde beklerken gözyaşı döktü.

    Öte yandan hayatını kaybeden Halime Arslan'ın Kars'ta üniversite öğrencisi olduğu, Ayişe Aksoy'un ise eşi Rıfkı Aksoy ile Osmaniye'de oturan oğlu Emre Aksoy'un evine bayramlaşmaya gitmeye çalıştığı öğrenildi.

     Şanlıurfa ve Adıyaman sağanak yağmura teslim

    Şanlıurfa'da ve Adıyaman'da dün akşam etkili olan sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Araçlar yollarda kaldı, bodurum katlarındaki bazı evleri su bastı. Adıyaman'da sel sularından dolayı çok sayıda küçükbaş hayvan telef oldu.Adıyaman'da gece saatlerinde başlayan ve aralıksız yarım saat etkili olan sağanak yağış cadde ve sokakları göle çevirdi. Aniden bastıran yağmura hazırlıksız yakalanan Adıyamanlılar cadde ve sokaklarda mahsur kaldı. Cadde ve sokakta yürümeye çalışan Adıyamanlılar, ayakkabı ve çoraplarını çıkartarak yalın ayak yürümek zorunda kaldı. Hayatın felç olduğu sağanak yağmur sebebiyle Ramazan Taştan'a ait ahırda bulunan 40 küçükbaş hayvan telef oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sel suları yarım metreyi buldu

    Aniden bastıran sağanak yağış nedeniyle bayram alışverişi için dışarıda bulunan Adıyamanlılar zor anlar yaşadı. Yaklaşık yarım metreyi bulan sel sularının arasında çok sayıda maddi hasarlı kazalar meydana geldi. Sel felaketinin yaşandığı Adıyaman'da, bazı vatandaşlar ise sel sularının girdiği otomobillerini temizlemeye çalıştı.

    Kahta sele teslim oldu

    Adıyaman'ın Kahta İlçesinde gece saatlerinde aniden başlayan şiddetli yağış ilçede hayatı olumsuz etkiledi. Çok sayıda ev ve iş yerini su bastı.Gece saatlerinde başlayan sağanak yağış 20 dakika sürdü. Sağanak yağış nedeniyle caddeler sular altında kaldı. Sel suları nedeniyle tıkanan logarları açmak için Kahta Belediyesi'ne ait iş makineleri çalışma yaptı. Mustafa Kemal Caddesi üzerinde yaşanan sel felaketi nedeniyle trafik durma noktasına gelirken cadde üzerinde bulunan çok sayıda işyeri de sular altında kaldı. İlçe merkezinde caddelerde sel suları yarım metreyi bulurken, çok sayıda maddi hasarlı kaza meydana geldi. İşyerlerini su basan esnaflar, " Burası her şiddetli yağışta bu duruma geliyor. Geçen yıl aynı yeri sel bastı. Büyük oranda maddi zarara uğradık. Logarlar biriken suyu taşıyamıyor. Yetkililerin bir an önce bu sorunu çözmesini bekliyoruz" diye konuştu.

    Şanlıurfa'da şimşek fırtınası

    Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde yaşanan sel felaketinin ardından gece saatlerinde kent merkezinde de sağanak yağış etkisini gösterdi. Aralıklarla bastıran sağanak yağışta herhangi bir sel felaketi yaşanmazken, şimşek çakması uzun süre sürdü.

    Siverek'te şiddetli yağış günlük yaşamı olumsuz etkiledi

    Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde akşam saatlerinden itibaren başlayan şiddetli yağış, ilçenin birçok bölgesinde sel felaketlerinin yaşanmasına neden oldu. Siverek'te akşam saatlerinde başlayan fırtınanın ardından aniden bastıran yağmur, ilçede yaşamı felç etti. Yaklaşık yarım saat süren şiddetli yağmur, yaklaşık 200 ev ve işyerinin su baskınına uğramasına yol açtı. İlçenin en büyük bulvarı olan İnönü Bulvarı, yarım saatlik yağışla birlikte suyla dolunca araçlar hareket edemedi. Yağıştan dolayı bulvar üzerinde maddi hasarlı kazalar meydana geldi.

    Ağaçlar devrildi, camiyi su bastı

    Şiddetli yağmur, bayram alışverişi nedeniyle dışarıda bulunan vatandaşların mağdur olmasına yol açtı. Ani yağmur nedeniyle kaldırımlarda vatandaşlar, ayakkabı ve çoplarını çıkararak evlerine ulaşmak için koşmaya başladı. Cadde üzerinde bulunan ağaçlar devrilip yollara savurulurken, ilçe merkezinde bulunan Sulu Cami'de sağanak yağış nedeniyle su baskını yaşandı. Yağışlardan dolayı ilçe merkezinde elektrik hatları zarar gördü. İlçede bir süre enerji kesintisi yaşandı.

    Kriz masası oluşturuldu   Sağanak yağışın ardından Siverek Kaymakamlığı kriz masası oluşturdu. Siverek Belediyesi ise 100 kişilik ekip kurarak sel felaketlerinin yaşandığı ev ve iş yerlerinde müdahalede bulunarak hasar tespiti yapacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow