hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şanlıurfa'yı sel aldı

    Şanlıurfayı sel aldı
    expand

    Şanlıurfa'da sağanak yağışın neden olduğu sel sularına kapılan minibüsün iki yolcusu kayboldu. Kayıplardan Meliha Aslan'ın cesedine kazanın ardından dün akşam ulaşıldı. Diğer kayıp, Rahime Aslan'ın cesedi de bugün bulundu.

    Bölgede iki günden bu yana aralıklarla etkisini gösteren yağışlar nedeniyle merkeze bağlı bazı köylerin yanı sıra Siverek, Viranşehir, Harran, Akçakale ve Bozova ilçelerinde bazı ekili alanlarda zarar oluştu.

    Harran ve Akçakale ilçelerinin kırsal bölgelerinde yağışın etkisiyle yüksek kesimlerde biriken suyun ovaya akması sonucu sele kapılan bazı araçlar zarar gördü. Viranşehir ilçesinde de sağanak sonucu Küçük Sanayi Sitesi'nde iş yerlerini su bastı. İtfaiye ekipleri ve iş yeri sahipleri biriken suyu tahliye etmeye çalıştı.

    Bozova yakınlarında da öğleden sonra etkisini gösteren sağanak nedeniyle bazı köylerde su baskınları yaşandı.

    Minibüs sel sularına kapıldı

    Öte yandan Bozova'da sel sularına kapılan minibüsteki yolculardan 2'si kayboldu. Kayıplardan 62 yaşındaki Meliha Aslan'ın cesedine ulaşıldı. Kayıp olduğu belirtilen Rahime Aslan'ı arama çalışmaları ise sürdürüldü.

    AA muhabirinin telefonda görüştüğü Bozova Belediye Başkanı Hasan Arusoğlu, Atgüden köyünden Sinekli köylüne kız istemeye gidenlerin içerisinde bulunduğu aracın dönüş yolunda sel nedeniyle taşan derede sürüklendiğini belirtti. Sel sularına kapılıp yaşamını yitiren kadınların ise çamura saplanan araçtan inerek itmeye çalıştıkları öğrenildi.

    Cesedi sabah bulundu

    Gece yapılan aramalara rağmen bulunamayan Rahime Aslan'ın bulunması için köylüler sabahın erken saatlerinde aramalara başladı. Vatandaşlar bir süre sonra Rahime Aslan'ın (20) cesedine ulaştı. Dereden çıkarılan ceset, Bozova Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yapılan otopsinin ardından yakınlarına teslim edilen Aslan'ın cenazesi, köy mezarlığında toprağa verildi.

    Bu arada haberi alıp hastaneye gelen Aslan'ın yakınları fenalaştı. Kimi vatandaşlar da arama kurtarma çalışmalarını kendi imkanlarıyla yaptıklarını iddia ederek duruma tepki gösterdi.

    Bu arada sele kapılan 2 kadının içerisinde bulunduğu otomobil de sabah saatlerinde bulunduğu yerden çıkarıldı.

    Öte yandan bölgede dün geceye kadar aralıklarla etkili olan sağanak nedeniyle Bozova-Suruç yolunun bazı bölümleri hasar gördü. Ekipler, yer yer çökmelerin meydana geldiği güzergahta önlem aldıktan sonra araçların geçişine kontrollü olarak izin verdi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow