hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    BDP mitinginde olaylar...

    BDP mitinginde olaylar...
    expand

    BDP'nin cezaevlerindeki açlık grevlerine dikkat çekmek amacıyla düzenlediği miting sonrasında olaylar çıktı.

    Şirinevler Mahallesi'ndeki mitingde, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş bir konuşma yaptı.

    Konuşmaların ardından dağılan bir grup, Turgut Özal Bulvarı'nda güvenlik önlemi alan polislere taşlı saldırıda bulundu.

    Polis, göstericilere tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti.

    Gruptakiler ara sokaklara kaçarken, bazı göstericilerin gözaltına alındığı görüldü.

    Mardin'de de ortalık karıştı

    Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde de PKK/KCK'lıların cezaevlerinde sürdürdüğü açlık grevlerine destek vermek için çadır kurmak isteyen BDP'lilere polis izin vermeyince olaylar çıktı. BDP Mardin İl Başkanı Sihem Elveren Alp, olaylar sırasında tazyikli suyun isabet etmesi üzerine baygınlık geçirip hastaneye kaldırıldı.

    Nusaybin'de PKK/KCK'lıların cezaevlerinde sürdürdüğü açlık grevlerine destek vermek için BDP'liler yürüyüş ve Musa Anter Parkı'nda çadır kurmak istedi. BDP ilçe örgütü önünde toplanan ve aralarında Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan, Mardin İl Başkanı Sihem Elveren Alp'in de bulunduğu grup Musa Anter Parkı'na yürüdü.

    Park içinde çadır kurup oturma eylemi yapmak isteyen BDP'lilere polis izin vermedi.Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan ile polisler arasında tartışma yaşandı. Gökkan, "Sadece şu an Türkiye'de 53 cezaevinde açlık grevleri yaşanıyor. O yüzden insanlar tahrik edilmeden sembolik olarak bir yerde oturmak istiyor" dedi.

    DP Nusaybin İlçe Başkanı Ayten Kahraman ise, "Analar bütün çocuklarımız ölüyor, bize gelip neden bir şey yapmıyorsunuz diyor. Bizde burada ölmek istiyoruz. Açlık grevine herkes evinde girmiş biz sesleri duyulsun diye sembolik olarak kuracağız. Analar gelip burada grevlerini sürdürsün biz de destek ve moral amaçlı onların yanında olduğumuzu hissettireceğiz" dedi.

    Bu arada parka kurulmak üzere kamyonla getirilen çadıra polis el koydu. Çadıra el konulması üzerine göstericiler polise tepki gösterince, olaylar çıktı. Polis, göstericileri gaz bombası ve tazyikli su ile müdahalede bulundu. Tazyikli suyun isabet ettiği BDP Mardin İl Başkanı Sihem Elveren Alp yere düştü. Baygınlık geçiren Alp, partililer tarafından hastaneye kaldırıldı.

    Bir süre devam eden olaylar kontrol altına alındı.



    Diyarbakır'da oturma eylemi

    Bu arada Diyarbakır'da bir grup BDP'li 1 günlük oturma eylemi başlattı.

    Merkez Yenişehir ilçesi Ofis Semti Sanat Sokağı'nda bir araya gelen ve aralarında BDP Diyarbakır Milletvekili Emine Ayna, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Hafize İpek, Bağlar Belediye Başkanı Yüksel Baran'ın da bulunduğu bir grup, oturma eylemi yaptı.

    Terör örgütü lehine sloganların atıldığı eylem için güvenlik güçleri önlem aldı.

    BDP Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, burada Kürtçe olarak yaptığı açıklamada, cezaevlerindeki açlık grevlerinin 46. gününde olduğunu belirterek, ''Açlık grevinde olanlara destek olmak amacıyla biz de yarın sabaha kadar oturma eylemi yapacağız'' dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow