hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    BDP'liler için "kucaklaşma" fezlekesi hazırlandı

    BDPliler için kucaklaşma fezlekesi hazırlandı
    expand

    Van Cumhuriyet Başsavcıvekilliği, 17 Ağustos'ta Şemdinli'de PKK'lılarla karşılaşan 10 milletvekili hakkında hazırladığı fezlekeyi Adalet Bakanlığı'na gönderdi. Fezlekede, milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması ve 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanmaları isteniyor.

    Van Cumhuriyet Başsavcıvekilliği, 17 Ağustos'ta Şemdinli'de PKK'lıların yol kestiği sırada onlarla kucaklaşan 10 milletvekili hakkında hazırladığı fezlekeyi Adalet Bakanlığı'na gönderdi. Fezlekede milletvekillerinin, PKK'lılarla karşılaşması, "buluşma" olarak nitelendi.

    AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Terörle Mücadele Kanunu'nun (TMK) 10. maddesinden sorumlu Van Cumhuriyet Başsavcıvekilliği, BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak başkanlığındaki milletvekillerinin 17 Ağustos 2012'de Şemdinli ilçesi Derecik beldesi Bağlar köyü kırsalında PKK'lılarla "buluştuğu" yönünde basın yayın organlarında yer alan haberler üzerine başlattığı incelemeyi tamamladı.

    Başsavcıvekilliğince iki ay süren inceleme sonunda hazırlanan 15 sayfalık fezleke, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sunulmak üzere Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü'ne gönderildi.

    Fezlekede, BDP Genel Başkan Yardımcısı Kışanak ile grupta yer alan BDP'li milletvekilleri Adil Kurt, Sebahat Tuncel, Nazmi Gür, Hüsamettin Zenderlioğlu, Halil Aksoy, Ertuğrul Kürkçü, Esat Canan, İdris Baluken ve Bağımsız Van Milletvekili Aysel Tuğluk hakkında, ''PKK ve KCK silahlı terör örgütüne yardım etmek'' suçundan TCK'nın 5237 sayılı kanunun 220'ye 7'nci ve 314'e 2'nci maddeleri ile TMK'nın 3713'e 5'inci maddesi gereğince soruşturma açılmasına izin verilmesi talep edildi.

    PKK'lılarla buluşmanın "bilinçli bir şekilde gerçekleştiği" ileri sürülen fezlekede, bağımsız ve devletsiz alanlar oluşturmak isteyen PKK'nın bu konuda başarılı olamayınca, "bilinçli" bir buluşma ile Türkiye ve dünya kamuoyuna mesaj vermeye çalıştığı iddia edildi.

    Milletvekilleri ile PKK'lılar arasında gerçekleşen görüşmede, PKK'nın bölgede fiili bir hakimiyet oluşturmaya çalıştığı öne sürülen fezlekede, ''Olay günü grup içerisinde bulunan 10 milletvekilinin dokunulmazlıklarının kaldırılması, milletvekilliklerinin düşürülmesi ve ilgili maddeler uyarınca 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanmaları'' isteniyor.

    Adalet Bakanı'ndan fezleke açıklaması

    Adalet Bakanı Sadullah Ergin, BDP milletvekilleri hakkında hazırlanan fezlekelere açıklık getirdi. Ergin, şu ana kadar yasaların gereğinin yapıldığını, önceki süreçler nasıl yaşanmışsa bu sürecin de aynı şekilde gerçekleşeceğini belirtti.



    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow