hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bir ülkeyle daha vizeler kalktı

    Bir ülkeyle daha vizeler kalktı
    expand

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Moldova Başbakanı Vladimir Filat'ın ziyaretiyle iki ülke arasındaki vizelerin kaldırılmasına yönelik anlaşmanın imzalandığını belirterek, "Bundan sonra Moldova-Türkiye trafiğini ciddi manada olumlu istikamette etkileyecektir" dedi.

    Başbakan Erdoğan ile Moldova Başbakanı Filat başkanlığında yapılan iki ülke heyetleri arasındaki görüşmelerin ardından 7 anlaşma imzalandı.

    Türkiye Cumhuriyeti ile Moldova Cumhuriyeti arasında haritacılık, eğitim alanlarında işbirliği protokolleri, geri kabul anlaşması, müteahhitlik ve teknik müşavirlik hizmetleri alanında düzenli danışma mekanizması oluşturulması hakkında protokol, çevre alanında işbirliği mutabakat zaptı, Dışişleri Bakanlığı Diplomasi Akademisi ile Moldova Dışişleri ve Avrupa ile Entegrasyon Bakanlığı arasında işbirliği mutabakat zaptı ve iki ülke arasında vizelerin karşılıklı olarak kaldırılmasına ilişkin anlaşma ilgili bakanlar tarafından imzalandı.

    Geçen yıl yaklaşık 85 bin Moldova vatandaşının Türkiye'yi ziyaret ettiğini dile getiren Filat, iki ülke arasında imzalanan vize muafiyeti anlaşmasıyla Türkiye'ye gelen Moldovalı turistlerin sayısının artacağını ifade etti.

    Filat, Moldova'yı ziyaret edecek Türk vatandaşlarının sayısında da artış olacağını belirterek, şöyle konuştu:

    "Gelişmenin en önemli platformu hürriyettir. İnsanların serbest dolaşımı ilişkilerin geliştirilmesinde çok önemli ve değerli bir unsurdur. Geçen 20 yıla bakarsak, o zaman gelecek için umutlarımız çok çok daha artmış olur. Şu ana kadar önemli şeyler gerçekleştirdik, fakat perspektif bundan daha da önemli. Müzakereler sonunda serbest ticaret anlaşmasının imzalanmasını istiyoruz. Şu ana kadar imzalanmış bulunan anlaşmalarla birlikte stratejik ortaklık anlaşması için çok güçlü, çok değerli bir zemin ortaya çıkacak. Tabii görevler kolay değil. Bütün aşamalarda sorumluluk gösterirsek bütün hedeflerimizi zamanında gerçekleştiririz."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow