hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Açlık grevleri Meclis gündeminde

    Açlık grevleri Meclis gündeminde
    expand

    55. gününe giren açlık grevleri Meclis'in gündeminde. Hem BDP hem de CHP grevlerin sonlandırılması için hükümeti, eylemcilerin taleplerini yerine getirmeye çağırdı.

    Meclis'te basın toplanıtısı düzenleyen CHP Adıyaman Milletvekili Salih Fırat, anadilde savunma ve anadilde eğitimin insani haklar olduğunu kaydetti. Abdullah Öcalan'ın avukatlarıyla görüşmesine izin verilmemesine de tepki gösterdi.

    Meclis'te kameraların karşısına geçen bir diğer isim, BDP Ağrı Milletvekili Halis Aksoy da ziyaret ettiği cezaevlerindeki gözlemlerini paylaştı. Aksoy, her an ölümlerin yaşanabileceği bir süreçte, hükümetin kör ve sağırları oynadığını belirtti.
     
    Nükleer Tehlikeye Karşı Barış ve Çevre için Sağlıkçılar Derneği de açlık grevleriyle ilgili yazılı açıklama yaptı. Dernek açıklamasında, "Türk Tabipler Birliği'nin oluşturacağı heyetler cezaevi ziyaretleriyle tıbbi gözlemlerde bulunsun, açlık grevindekilere hiçbir biçimde zorlayıcı girişimlerde bulunulmasın, su, tuz, şeker, B1 vitamini tüm grevcilere sağlansın" denildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow