hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Adnan Keskin'in koruması serbest bırakıldı

    Adnan Keskinin koruması serbest bırakıldı
    expand

    Ankara'da 29 Ekim'de düzenlenen yürüyüşte çıkan olaylarda, Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Mahmut Azmaz'ın burnunu kırdığı iddiasıyla mahkemeye sevk edilen CHP Genel Başkan YardımcısıAdnan Keskin'in koruması Yurtal Gültekin, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

    Ankara Adliyesi'ne avukatı Erol Aras ile gelen Gültekin, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Kürşad Kayral'a ifade vermiş, "2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet" ile "kasten yaralama" suçundan tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilmişti.

    Nöbetçi 5. Sulh Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkan Gültekin, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

    Kararı, mahkeme önünde bekleyen bazı CHP'li milletvekilleri ve partililer alkışlarla karşıladı.

    Burada açıklama yapan avukat Erol Aras, devam eden yargılamayla ilgili herhangi bir şey söylemenin hukuken doğru olmadığını belirterek, "Sayın savcımız toplantı ve gösteri yürüyüşlerine muhalefetten ve yaralamadan tutuklamaya sevk etti. Hakim bizi dinledi. Delilleri yeterli bulmadı ve serbest bıraktı. Süreç devam ediyor" dedi.

    Aras, burnun su şişesi atmayla kırılamayacağını, yumrukla kırılabileceğini, böyle bir iddianın da olmadığını kaydetti.

    "Yanlış anlaşılma olmuş"

    Yurtal Gültekin de adalete güvendiğini ifade ederek, "Ben böyle bir şey yapmadım. Sayın müdürümle aramda böyle bir yanlış anlaşılma olmuş, o benim büyüğümdür. Özür dilerim, bende devlet memuruyum. 25 yıllık devlet memuruyum, asla öyle kasti hareketim olmamıştır" dedi.

    Vatanını, milletini, polisini seven bir insan olduğunu belirten Gültekin, "Ben görevim icabı gittim, korudum" ifadelerini kullandı.

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Keskin'in koruması Yurtal Gültekin, 29 Ekim günü 1. Meclis önünde yaşanan arbedede Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Azmaz'ın burnunu kırmıştı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow