hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Müslüm Gürses yoğun bakımda

    Müslüm Gürses yoğun bakımda
    expand

    Geçirdiği by pass ameliyatının ardından yoğun bakıma alınan arabesk müziği sanatçısı Müslüm Gürses'in sağlık durumunun ciddi olduğu öğrenildi.

    Memorial Hastanesi'nde perşembe günü by pass ameliyatı geçiren Gürses'in, yoğun bakımda, durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi. Gürses'in hafta sonu yoğun bakımdan çıkarılması bekleniyordu. Ancak ünlü sanatçı, karaciğer ve böbrek yetmezliği nedeniyle, planlandığı gibi yoğun bakımdan çıkamadı.

    Gürses'in by pass operasyonunu gerçekleştiren Kalp Damar Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bingür Sönmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tablonun kötüye gitmemesi için ekip olarak uğraştıklarını belirtti. Sönmez, ünlü
    sanatçının sağlık durumunu destek tedavileriyle normal seviyelere getirmeye çalıştıklarını söyledi. Gürses'in kalbiyle ilgili problem olmadığını ifade eden Sönmez, dün gece aniden gelişen karaciğer ve böbrek yetmezliği nedeniyle sanatçının durumunun kötüleştiğini açıkladı.

    Prof. Dr. Sönmez, Gürses'in sağlık durumunu normale çevirmek için yapılması gereken her şeyin yapıldığını söyledi.
    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Doktordan aldığım haber şöyle; bütün herşeye cevap veriyor"

    Müslüm Gürses’in yoğun bakımdaki tedavisi devam ediyor. Gürses'i ziyaret için sanatçı Selahattin Alpay hastaneye geldi.  Gürses’in hayat arkadaşı  Muhterem Nur ile görüştüğünü söyleyen Alpay, “Tüm müslüman aleminden Türk milletinden ve sevenlerinden dualarını esirgememelerini rica ediyorum" dedi.

    Selahattin Alpay,  “Doktordan aldığım haber şöyle; bütün herşeye cevap veriyor. Dirayetlidir allaha çok şükür. Yukarıda Muhterem ablayla görüştüm çok bitkindi. Türk milletinden ve tüm müslüman aleminden onu sevenlerinden lütfen dualarını esirgememelerini rica ediyorum. O dualar yerini bulacaktır. İnşallah elini kolunu sallayarak buradan çıkacaktır" diye konuştu.

    Ziyaretçi akını

    Müslüm Gürses'i ziyaret etmek için sanat ve siyaset dünyasından dostları Şişli Memorial Hastanesi'ne akın etti. Geçtiğimiz Perşembe gününden itibaren yoğun bakımda yatan Gürses'i ziyaret için gelenler arasında Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, sanatçılar Onur Akın, Selahattin Alpay, Metin Şentürk ve Ahmet Koç bulunuyor.

    Gürses'nin sağlık durumuyla ilgili olarak eşi Muhterem Nur ve doktoruyla görüşen Şişli Belediye Baykanı Mustafa Sarıgül hastene çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada "Müslüm Baba bazen bizi sevindiriyor, zaman zaman düşündürüyor zaman zaman da üzüyor. Bu o anlardan bir tanesi. Eşi hanımefendi ile görüştüm. Eşi çok üzgün eşide bir an önce Müslüm Baba'nın iyileşmesini istiyor. Biraz moral verdim kendisine. Kendisinin de biraz ufak tefek rahatsızlıkları var ama iyi görünüyor sıhhati iyi durumda. Şu an durumu iyiye doğru gidiyor. Dün akşam bize ufak bir şaka yaptı. Ancak hocalarımızdan da aldığımız bilgilere göre şuanda iyiye doğru gidiyor. İnşallah en kısa zaman içerisinde Müslüm babayı tekrar sevenleriyle buluşturacağız" dedi.

    Onur Akın da Gürses'in eski sağlığına kavuşacağına umduğunu dile getirdi. Akın, "Hiçbir zarar görmeden yine o güzel şarkıların türkülerini söyleyebilecek sağlığa kavuşarak aramıza dönecektir" dedi. Müslüm Gürses'in menajeri Nevzat Takmaz sanatçının durumuyla ilgili olarak, "Kontrolde çıktı bu durum 9 sene önce anjiyo olmuştu. Aralıklı kontrole geliyorduk. Son geldiğimiz kontrolde anadamarın tıkalı oludğu söylendi. Son bir buçuk aydır sigarayı bırakmıştı. Doktoru buna dayanarak ameliyata müsait olduğu görüldü" diye konuştu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow