hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Ben dağda savaşırken eşimle birlikte olmuş"

    Ben dağda savaşırken eşimle birlikte olmuş
    expand

    Mardin'in Mazıdağı ilçesine bağlı Bilge köyünde 7'si çocuk 44 kişinin öldürüldüğü saldırıya ilişkin yeniden görülen davada, sanık Mehmet Çelebi hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

    Çorum Ağır Ceza Mahkemesindeki görülen duruşmada, Yargıtay 1. Ceza Dairesi tarafından Fesih Çelebi'yi öldürmesiyle ilgili verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası kararı bozulan sanık Mehmet Çelebi ile saldırıda yaralanan Medine Çelebi'yi öldürmeye teşebbüs ve Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet suçundan verilen cezası bozulan sanık Abdülhakim Çelebi'nin, tutuklu bulundukları Sincan F Tipi Kapalı Cezaevinden video konferans sistemiyle ifadeleri alınmak istendi.

    Mahkeme Başkanı Yılmaz Şengül, sanık Mehmet Çelebi'ye, "çocuklarının babalığı ile ilgili DNA raporunun, Ankara Adli Tıp Kurumu tarafından mahkemeye ulaştırıldığı" bilgisini vererek, "DNA raporunu öğrendiniz mi?" diye sordu.

    Sanık Mehmet Çelebi de DNA raporunun sonucundan haberi olduğunu ifade ederek, "Ben ilk duruşmadan beri söylediklerimin arkasındayım. Bu dava namus davasıdır. Ben koruculuk yaptım ve günlerce dağlarda gezdim. 17 terörist öldürdüm.. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım ve ülkemi seviyorum. Ancak ben dağlarda operasyona gittiğimde öz dayımın oğlu evime gelerek eşimle birlikte olmuş. Bunu öğrenince deliye döndüm ve bu olayı gerçekleştirdim. Köyün imamımın hiçbir günahı yoktu. En çok onun için üzülüyorum. Sayın Başkanım, bu şekilde değil de keşke yanınıza gelip ifademi verebilseydim" diye konuştu.

    Sanık Mehmet Çelebi sözlerine devam ederken video konferans sisteminde bağlantı kesintileri yaşandı. Mahkeme Başkanı Şengül, görevliyi çağırarak sistemi kontrol etmesini istedi. Teknik aksaklığın giderilerek yeniden bağlantı sağlanmasının ardından Mahkeme Başkanı Şengül, sanık Mehmet Çelebi'nin savunmasına devam etmesini istedi. Ancak Mehmet Çelebi'nin savunmasına yeniden başladığı sırada video konferans sisteminde bağlantı sorunu yaşandı.

    Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Şengül, video konferans sistemindeki bağlantı problemi nedeniyle sağlıklı bir görüşme gerçekleştirilemediğini belirterek, sanık avukatı Eşref Kaya'ya söz verdi.

    Kaya, "Sayın Başkanım, bu olayda başından beri mahkeme ve savcılık davanın gerekçesini belirleyememişti. Ancak biz başından beri bu davanın namus meselesi olduğunu söylemiştik. Ankara Adli Tıp Kurumunun DNA raporu da bu iddiamızı doğrulamıştır. Bu nedenle davanın nedeninin bir namus meselesi olduğu belirtilmelidir" diye konuştu.

    Savunmaların ardından mütalaasını sunan Cumhuriyet Savcısı, Fesih Çelebi'den olduğu DNA raporuyla belirlenen H.T'nin, Mehmet Çelebi'nin eşiyle resmi evliliğinden önce doğduğunu belirterek, bu nedenle Mehmet Çelebi'nin "tahrik" indiriminden yararlanamayacağını ve Yargıtay 1. Ceza Dairesinin bozma kararına karşılık sanığın cezasından indirim yapılmamasını, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti.

    Duruşmayı 21 Aralık tarihine erteleyen Mahkeme heyeti, sanık Mehmet Çelebi'nin de duruşmada hazır bulunmasına karar verdi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow