hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kılıçdaroğlu'na Kürecik yanıtı!

    Kılıçdaroğluna Kürecik yanıtı
    expand

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan’a hareketinden önce Esenboğa Havalimanı’nda gazetecilerin sorularını yanıtladı. CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun ‘Kürecik’i kapat’ çıkışına yanıt veren Erdoğan, "Burası İsrail için kurulmuştur’ şeklinde değerlendiriyorsak bu çok ciddi bir siyaset acemiliğidir" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Pakistan ziyareti öncesinde güncel değerlendirmelerde bulunan Başbakan Erdoğan, gazetecilerin Kürecik'le ilgili sorusuna da yanıt verdi.

    Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısındaki çıkışını eleştiren Erdoğan şunları söyled; " Eğer NATO’nun kurmuş olduğu bir üssü biz kalkıp da ‘Burası İsrail için kurulmuştur’ şeklinde değerlendiriyorsak bu çok ciddi bir siyaset acemiliğidir. NATO’nun var olan üssü aynı yerinde yeniden kurulmuştur. Füze kalkanı diyor orada füze kalkanı mı var. Orası radar üssüdür. Oraya füze yerleştirilecekse bizden izin almaları lazım. Burası bir NATO radar üssüdür ve biz NATO’nun bir üyesiyiz. Ve burası bölgenin ve dünya için kurulmuştur. Burayı kaldırma hakkına yaptığımız protokolle sahibiz"

    "Talepse talep"

    Başbakan Erdoğan Türkiye'nin NATO'dan Patriot talebi konusunda ise net konuştu. Erdoğan, "Bu konuyla ilgili değerlendirmeleri arkadaşlarımız büyük ölçüde bitirdi. NATO'ya gerekli cevap verilecek. Talepse talep bütün bunlar yapılacak ve ona göre adımı atacağız" dedi.

    "Gazze'de bugün netice alırız"

    Gazze'deki ateşkes görüşmelerinin Mısır'ın öncülüğünde devam ettiğini belirten Başbakan Erdoğan, Türkiye ve Katar'ın katkılarını sürdürdüğünü ve bugün sonuç alınacağını söyledi .  

    Erdoğan, "Dün grup toplantısında 'öleceksek adam gibi ölelim' şeklinde bir ifade kullandınız. Herkes merak ediyor. Gazze ile ilgili Türkiye'nin atabileceği son adım nedir, şayet ateşkes ilan edilmezse?" şeklindeki soruyu şöyle yanıtladı:

    "Biz Gazze ile ilgili adımları gelecek zaman anlayışı içerisinde bugüne kadar zaten kullanmadık. Biz şu ana kadar Gazze ile ilgili adımlarımızı çok attık, hala da atıyoruz, atmaya da devam edeceğiz. Ama bütün bu atılan adımlar, atılmakta olan adımlar bu tür konularda herhalde açıkça konuşulmaz, söylenmez. Müsaade edin bunlar da bizim hafıza kayıtları içerisinde kalsın. Gazze'deki kardeşlerimizin, Türkiye'ye bugün bu denli muhabbeti varsa, eğer kalkıp oradaki enkazların üzerine Türk bayrağını dikiyorlarsa, Dışişleri Bakanımızı gördükleri zaman çok farklı bir muhabbetle sarılıyor, kucaklıyorlarsa bunun sebebi bu ilişkilerimizde yatmaktadır."

    Kuzey Irak

    Başbakan Erdoğan, Irak'ın Kuzey'inde yaşanan olaylara ilişkin bir soruya ise  "Burada iş savaşa doğru rejim bu işi götürmek istiyor, taşımak istiyor. Allah göstermesin bunu bir mezhep savaşına taşıyabilirler endişesini hep taşıdık. Şu anda bu korkulanlar yavaş yavaş olmaya başladı. Bu bizi endişeye sevk ediyor. Bu aynı zamanda, şunu da söyleyeyim bir petrol kavgası da olabilir" yanıtını verdi.
    "
    Anadilde savunma

    Başbakan Erdoğan, başka bir basın mensubunun "Anadilde savunma hakkı Meclis'te. Anadilde kamu hizmeti noktasında da Sayın Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay dün açıkladı. Bu noktada bundan sonrası için yeni adımları beklemeliyiz? Buna sorunun çözümü noktasında yeni bir süreç diyebilir miyiz?" şeklindeki sorusu üzerine

    "Bunlar yeni adım değil mi? Yeni adımlarınız bitmiyor ki. Bunlar hep yeni adım. Bu yeni adımlar Büyük Kongremizde açıkladığımız 63 maddenin içerisinde yerini alıyor ve orada bunlar yerini aldığı gibi bunların detaylandırılması da yönetmeliklerle, yönergelerle açılıyor. Bu şekilde bunlar devam edecek. Şu anda 4. Yargı Paketinin içerisinde zaten başlık olarak yerini alacağı gibi tabi bunların detaylandırılmaları da yönetmeliklerle filan gündeme gelecektir. Bütün bunlarla ilgili çalışmaları yürüten ekiplerimiz var. Nitekim son olarak anadilde savunma konusuyla ilgili, bunu da biri sahiplenmeye kalktı. Biz bunu kongrede söyledik. Kongrede söyledikten sonra birilerinin gündemine düşüyor bu konu. Şu anda bunun nasılı ile detaylandırmalar... Onları da göreceksiniz" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kılıçdaroğlu'ndan jet yanıt

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Kürecik'e ilişkin değerlendirmesi ile ilgili, "Oranın bir radar üssü olduğu, halk arasında da 'İsrail kalkanı' olarak adlandırıldığını herhalde Sayın Başbakan'ın bilmesi gerekir" dedi.

    Kılıçdaroğlu, gündemdeki konuları değerlendirmek üzere, partisinin milletvekilleri ile TBMM'de, basına kapalı grup toplantısı yaptı.

    Toplantı çıkışında, gazetecilerin, Başbakan Erdoğan'ın, "Kürecik'te füze kalkanı değil radar üssü kurulduğu" yönündeki açıklamasını hatırlatması üzerine Kılıçdaroğlu, "Demek Sayın Başbakan radarla füzeyi ayırma yeteneğine sahip. İyi, teşekkür ederim. Kendisini kutluyorum. Oranın bir radar üssü olduğu, halk arasında da İsrail kalkanı olarak adlandırıldığını herhalde Sayın Başbakan'ın bilmesi gerekir" diye konuştu.

       

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow