hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kılıçdaroğlu'ndan Gül'e destek

    Kılıçdaroğlundan Güle destek
    expand

    CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Gül' ün BDP milletvekillerine fezlekeyle ilgili sözlerine destek verdi. " Kendimizi çıkmaz sokaklara itmeyelim. Biz siyaseti dar sokaklara sokarsak onun yarattığı atmosferin baskısından bu toplumu kurtaramayız" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bursa gezisini sürdüren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sönmez Holding ziyaretinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

    Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün dokunulmazlıkların kaldırılması ile ilgili açıklamaların sorulması üzerine, şöyle konuştu:

    "Katılıyorum. Kendimizi çıkmaz sokaklara itmeyelim. Demokrasiyi yüceltelim. Eğer bizler siyaseti dar sokaklara sokarsak. Onun yarattığı atmosferin baskısından kurtaramayız bu toplumu. Daha sağlıklı, daha akılcı düşünmek ve yolumuzu öyle çizmek zorundayız. Eğer siz duygularınızla hareket ederseniz, yanlış yaparsınız. Devlet dediğiniz kurum duygusuyla hareket eden bir kurum değildir. Devlet aklıyla hareket eden kurumdur. O nedenle duyguları arka plana atmalıyız, aklımızı ön plana çıkarmalıyız. Bu ülkenin barışa ihtiyacı var. Bu ülkenin huzura ihtiyacı var. Bu ülkenin insanın işe, aşa ihtiyacı var. Ona odaklanmalıyız. Eğer ona odaklanırsak çok güzel sonuçlar elde edebiliriz. Ama bunları bir tarafa atıp duygularımızla yola çıkarsak, topluma kin ve nefret tohumları ekersek bunun bedelini siyasetçi değil toplum ödüyor, buna izin vermemeliyiz"

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Toplumun düzgün siyasetçiye ihtiyacı var"

    Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin CHP’li üyelerin Ak Parti’ye kaydedilmesi iddialarıyla ilgili sorusu üzerine, siyasette ahlakın önemli olduğunu belirterek, siyasetçinin topluma hizmet etmeyi taahhüt eden kişi olduğunu ve bu nedenle siyasetçinin dürüst ve ahlaklı olması gerektiğini söyledi.

    Kılıçdaroğlu, “Eğer siz başka bir partiden üye olma talebi olmadığı halde insanları getirip kendi partinize üye yaparsanız o zaman doğru bir iş yapmamış olursunuz ve bunun da mutlaka sorulması gerekir. Biz CHP olarak bu garip olay karşısında şaşkınlığımızı ifade edeyim. ‘Nasıl oluyor bu diye sordurduk’ ve sonunda arkadaşlarımız Cumhuriyet Savcılığına başvurmaya karar verdiler.

    Ahlak sadece bununla sınırlı kalsa, yani çok özür dilerim. Ahlak dediğimiz kavramları bununla yozlaştırmaya kalksalar dahi deriz ki ‘burada bir şeyler oldu yanlışlık oldu vs vs’ ama öyle milletvekilleri var ki kendisi umrede Ankara’da onun adına ‘ben buradayım’ diye pusula gönderiliyor Meclis Başkanlığı'na ve ismi okunuyor nasıl oluyor bu? Hem dini görevinizi yapmak için umreye gidiyorsunuz, ama öbür tarafta sahtekarlık yapıp kendinizi Ankara’da gösteriyorsunuz. Nerede? TBMM’de. Bu doğru değil. Onun için siyasetçinin topluma örnek olması gerekir. Toplumun da siyasetçiye saygı duyması gerekir. Toplumun düzgün siyasetçiye ihtiyacı var. Siyasetçi de bu ihtiyacı gidermek zorunda ama karşılaştığımız tablo geldiğimiz nokta maalesef bu değilö dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gezisi sırasında Kaplanlar Soğutma’da işçilerle birlikte yemek yiyen Kılıçdaroğlu, ETAY Tekstil ve BUTGEM’i ziyaret etti. Terminal esnafıyla da sohbet eden Kılıçdaroğlu, kadın satıcıdan Milli Piyango’nun yılbaşı özel çekilişinin yarım biletini satın aldı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow