hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Londra'da karnaval coşkusu

    Londrada karnaval coşkusu
    expand

    İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen Avrupa'nın en büyük sokak festivali Notting Hill Karnavalı'na bir milyona yakın kişi katıldı. Brezilya'daki ünlü Rio Karnavalı'ndan sonra dünyanın en büyük ikinci sokak festivali olarak kabul edilen Notting Hill Karnavalı bu yıl da renkli gösterilere sahne oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İki gün süren karnavalda, Londra'nın çeşitli dans okullarından gelen dansçılar birbirinden ilginç ve gösterişli kostümler giyerek gösteri sunarken dansçıları izlemeye gelenler ise kendilerini hareketli müziğin ritmine kaptırarak eğlendi.

    Karayip Adaları'nın dansları,müzikleri ve yemeklerini kutlayan sokak festivalinde, geleneksel karnaval geçişi sırasında yüzlerce dansçı ilginç köstümler eşliğinde dans etti.

    1964 yılından bu yana düzenlenen karnaval, Karayip Adaları'ndan İngiltere'ye gelen göçmenlerin kutladığı küçük bir sokak festivali iken her yıl biraz daha büyüyerek Avrupa'nın en büyük sokak festivali haline geldi.

    2012 Olimpiyat oyunlarına ev sahipliği yapan Londra'nın karnaval dolayısıyla Avrupa'dan çok sayıda ziyaretçi çektiği belirtiliyor.

    7 bin polisin görev yaptığı karnavalın ilk gününde 35 yaşındaki bir kişi bıçaklanırken 96 kişi de göz altına alındı.

    İngiliz polisi karnaval süresince bıçaklama,yaralama ve hırsızlık olaylarına karşı yoğun güvenlik önlemleri aldı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow