hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başak Demirtaş: Keşke milletvekili olmasaydı

    Başak Demirtaş: Keşke milletvekili olmasaydı
    expand

    Tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş siyasete girmeyi düşünmediğini söyledi. 'Eşimin kimliğinden yararlanarak onun gölgesinde siyasete girmem onur kırıcı olur' dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yaklaşık bir yıldır tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş, Gazete Duvar'dan Vecdi Erbay'a konuştu.

    'Eşiniz için keşke siyasetçi olmasaydı diyor musunuz' sorusuna şöyle yanıt verdi: Siyasetçi olmasından hep onur duydum. Mücadeleci kişiliği elbette ki çok önemli ve kıymetlidir. Ancak keşke milletvekili vb. seçilmiş siyasetçi olmasaydı. Ben sadece bu kısmına dair şerh düşüyorum. Bu belki biraz bencilce oldu ama kişisel bir soru olduğu için samimiyetle ve kişisel cevap vermek istedim.

    'Siyasete girmeyi düşünür müsünüz' sorusuna ise, 'Hayır asla böyle bir niyetim yok. Hele eşimden ve onun kimliğinden yararlanarak, onun gölgesinde siyasete girmek her şeyden önce benim açımdan onur kırıcı olur. Kendimi zaten özgürlük mücadelesinin bir parçası olarak görüyorum. Bu mücadelede daha fazlasını yapmak isterim ama politika yoluyla değil' diye yanıt verdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow