hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Cilvegözü saldırısına ABD'den kınama

    Cilvegözü saldırısına ABDden kınama
    expand

    ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, Cilvegözü'ndeki patlama için "Saldırının hiçbir gerekçesi olamaz" dedi.

    ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, Cilvegözü Sınır Kapısı'nda yaşanan patlamayla ilgili olarak "İnsanların, malların ve fikirlerin iki ülke arasında özgürce dolaşımını sağlamakla yükümlü barış içerisindeki bir sınır geçiş kapısına yapılan bu saldırının hiçbir gerekçesi olamaz" değerlendirmesinde bulundu.

    Ricciardone, Cilvegözü Sınır Kapısı'nda meydana gelen patlama nedeniyle yayımladığı başsağlığı mesajında, "kasti olduğu açık olan saldırıda hayatını kaybedenler için çok derin bir üzüntü" duyduklarını ifade etti.

    Saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı ve yaralılara şifalar dileyen Ricciardone mesajında şunları kaydetti: "Olayın tüm detaylarının belli olmamasına rağmen, açık olan bir şey var, insanların, malların ve fikirlerin iki ülke arasında özgürce dolaşımını sağlamakla yükümlü barış içerisindeki bir sınır geçiş kapısına yapılan bu saldırının hiçbir gerekçesi olamaz. Masum insanların kasten hedef alınması elem vericidir."

    Bu arada ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Victoria Nuland da, patlamayla ilgili olarak, can kayıplarından üzüntü duyduklarını, barış içerisindeki sınır noktalarına saldırmanın hiçbir haklı gerekçesinin olmadığını söyledi.

    Günlük basın brifinginde konuyla ilgili soru üzerine Nuland, ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone'nun bugün yaptığı açıklamayı hatırlatarak, "Can kayıplarından üzüntü duyuyoruz. Barış içerisindeki sınır noktalarına saldırmanın hiçbir haklı gerekçesi yoktur" dedi.

    Saldırının sorumlularıyla ilgili henüz ellerinde bilgi bulunmadığını ifade eden Nuland, durumun kaygı verici olduğunu belirtti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow