hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD ve İsrail "kimyasal"da ters düştüler

    ABD ve İsrail kimyasalda ters düştüler
    expand

    Suriye'de kimyasal silah kullanıldı mı kullanılmadı mı? Gerçek henüz ortaya çıkamadı. Amerika "iddiayı destekleyecek kanıt yok" dedi. İsrail ise "kimyasal silah kullanıldı" diyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ordu radyosuna konuşan İsrailin istihbarat ve Strateji Bakanı Yuval Steinitz, Suriye'de yakın zamanda kimyasal silah kullanıldığını söyledi. Ayrıntı vermedi. Konunun Obama'nın İsrail temaslarında gündeme geleceğini söylemekle yetindi.

    Amerika ise Beyaz Saray'dan gelen açıklama ile hala aynı çizgide.

    Suriye'nin eski ABD Büyükelçisi Robert Ford kimyasal silah kullanıldığına ilişkin bir kanıt olmadığını söyledi."Araştırıyoruz'' dedi.

    Kimyasal silah iddiasını ilk ortaya atan Suriye yönetimi, iddianın araştırılmasını talep ediyor. Şam, BM Genel Sekreteri Ban Ki Mun'dan, soruşturma başlatmasını istedi.

    Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi üyeleri de Ban Ki Moon'a "hızlı, kapsamlı ve tarafsız" bir soruşturma başlatılması için talepte bulunacak.

    İngiltere kimyasal silah iddialarının silah ambargosunun gevşetilmesi gerektiği görüşünü güçlendirdiği kanısında.

    İngiltere Başbakanı Cameron, bunun yapılmaması halinde Suriyede de Bosna'dakine benzer katliamların yaşanabileceğini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rusya'nın Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Vitaly Churkin ise Suriye rejimine uluslararası yasaları hatırlattıklarını, kimyasal silah kullanmayacakları yönünde güvence aldıklarını söyledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow