hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Neo-Nazi davasında Türkiye basınına izin yok

    Neo-Nazi davasında Türkiye basınına izin yok
    expand

    Almanya'da 8'i Türk 10 kişiyi öldüren Neo-Nazi örgütünün yargılaması gelecek ay başlayacak. Davayı izlemesine izin verilenler arasında Türkiye basını yok.

    Almanya, 8'i Türk 10 kişiyi öldüren Neo-Nazi örgütü NSU ile ilgili soruşturmasında, elindeki tek zanlıyı yargılamaya önümüzdeki ay başlıyor. CNN Türk Berlin temsilcisi Erhan Merttürk'ün ulaştığı bilgilere göre, davayı takip etmelerine izin verilen basın kuruluşları arasında, Türk basını yok.

    Beate Zschape'nin yargı önüne çıkacağı davada ilk duruşma 17 Nisan'da. Alman yetkililer 50 basın kuruluşuna davayı takip izni verdi. Münih Yüksek Mahkemesi "O kuruluşları başvuru sırasında göre seçtik" dedi.

    İzin verilen kuruluşlar arasında Türk basını yok. BBC, New York Times, International Herald Tribune, AP ve AFP gibi medya kuruluşlarına da yer verilmedi.

    Mahkemenin savunmasını eleştirenler arasında, Meclis Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı ve iktidar partisi milletvekili Ruprecht Polenz de var.

    Polenz, bu kadar hassas bir konuda Türk medyasına öncelik tanınması gerektiğini söyledi.

    Davayı salonda izlemek isteyen T.C. Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu'na da daha önce salonda yer ayrılmamıştı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow