hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İsrail yine Suriye'yi vurdu

    İsrail yine Suriyeyi vurdu
    expand

    İsrail savaş uçakları, Suriye'yi bir kez daha vurdu. İsrail , hedefte gelişmiş füzelerin bulunduğu bir gemi olduğunu duyurdu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsrailli yetkililerin verdiği bilgiye göre, saldırı perşembeyi cumaya bağlayan gece düzenlendi.

    Ve hedefte Lübnan'da Hizbullah'a gönderilmesi planlanan gelişmiş füzelerin bulunduğu bir gemi vardı.

    İsrail makamları gizlilik nedeniyle daha fazla bilgi vermedi. Ancak ABD'li yetkililerin açıklamalarına göre, İsrail savaş uçakları hava saldırısı sırasında Suriye'nin hava sahasına girmedi, hedef Lübnan hava sahasından vuruldu.

    İsrail'in hedefinde bir kimyasal silah deposu olduğu ve bu silahların Lübnan'da Hizbullah'a gönderilmesinin planlanlandığı öne sürümüştü.

    Bu arada İsrail'in Suriye'yi hedef alan saldırısının İsrailli yetkililer tarafından doğrulandığı iddia edildi. İsmini vermek istemeyen İsrailli yetkililer, İsrail'in Suriye'de Lübnan Hizbullah'ına ait olduğuna inandığı füzelerin sevkıyatını hedef alan saldırısını doğruladı.

    Obama: "Saldırı hakkında yorumda bulunmayacağım"

    Öte yandan ABD Başkanı Barack Obama, İsrail'in dün Suriye'de düzenlediği hava saldırısı hakkında yorumda bulunmayacağını söyledi.

    İsrailli yetkililer, hava saldırısının, Lübnan'daki Hizbullah örgütüne gönderileceğine inanılan, ileri teknoloji ürünü füze sevkıyatını hedef aldığını duyurmuştu.

    İspanyolca yayın yapan Telemundo televizyonuna verdiği mülakatta, İsrail'in, Hizbullah gibi örgütlere ileri teknoloji silahlar gönderilmesine karşı kendisini korumakta haklı olduğu yönündeki görüşlerini tekrarlayan Obama, İsrail hükümetine saygı duyduğunu, saldırıya ilişkin yorumda bulunmayacağını kaydetti.

    ABD, Lübnan'daki Hizbullah'ı terör örgütü olarak kabul ediyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow