hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Obama, Mandela'nın ailesini ziyaret etti

    Obama, Mandelanın ailesini ziyaret etti
    expand

    ABD Başkanı Barack Obama'nın hastanede tedavi gören Güney Afrika'nın eski Devlet Başkanı Nelson Mandela'nın ailesiyle bir araya geldi.

    Afrika turu kapsamında Güney Afrika'da bulunan Obama, ırkçılığa karşı mücadele veren Nobel ödüllü eski Devlet Başkanı Nelson Mandela'nın aile bireyleriyle özel olarak görüştüğü belirtildi.

    Eşi Michelle Obama ile ziyareti gerçekleştiren Barack Obama'nın Johannesburg kentindeki Nelson Mandela Hatıra Merkezi'nde gerçekleştirilen görüşmenin yaklaşık yarım saat sürdüğü öğrenildi.

    Afrika turu çerçevesinde Güney Afrika'yı ziyaret eden Obama, Devlet Başkanı Jacob Zuma ile görüşmesinden sonra düzenlediği ortak basın toplantısında, Mandela'nın özgür Güney Afrika'nın inşası konusunda bıraktığı mirasının takdir edilmesi gerektiğini ifade etti.

    Obama, Mandela'nın ailesiyle yaptığı görüşmede de bu zor dönemde tüm kalbiyle aile bireylerine destek verdiklerini söylediğini vurguladı.

    ABD Başkanı ayrıca dünya liderlerine Mandela'yı örnek almaları çağrısında da bulundu.

    Güney Afrika Devlet Başkanı Jacob Zuma ise Mandela'nın durumunun halen kritik olduğunu ancak yakında taburcu edilmesini umduklarını belirtti.

    "Mandela'nın en kısa sürede taburcu edilmesini umuyoruz" diyen Zuma, 94 yaşındaki Mandela'yı ülkedeki demokrasinin kurucusu, halkın ve dünyanın en çok sevdiği devlet başkanı olarak nitelendirdi.

    Güney Afrika'nın demokratik seçimle göreve gelen ilk devlet başkanı 94 yaşındaki Mandela, tekrarlayan akciğer enfeksiyonu nedeniyle 8 Haziran'dan bu yana hastanede tedavi görüyordu. Durumu hafta başında kötüleşen Mandela, halen yoğun bakım ünitesinde tutuluyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow