hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    AP'den Mısır yorumu: "Yeni bir fırsat"

    APden Mısır yorumu: Yeni bir fırsat
    expand

    Avrupa Parlamentosu Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Alman Hristiyan Demokrat Elmar Brok, Mısır'da ordunun yönetime el koymasıyla gelişen süreci, "yeni bir fırsat" olarak gördüğünü belirtti.

    Almanya Başbakanı Angela Merkel'e yakın bir isim olan Brok, yaptığı yazılı açıklamada, Avrupa Birliği'nin Mısır'da demokrasi için yakalanan bu "ikinci şansa destek vermesini" istedi.

    Brok, "Mısır ordusunun sözüne bağlı kalarak mümkün olduğunca kısa sürede demokratik dönüşümü kolaylaştırması ve demokratik süreci tamir etmesi önemlidir. Anayasa Mahkemesi Başkanı'nın geçici cumhurbaşkanı olarak atanması ve yeni cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimleri taahhüdü, Mısırlılara ülkelerinde gerçek demokrasi kurmaları ve herkesin yararına olacak şekilde acil ihtiyaç duyulan ekonomik ve sosyal kalkınma için önemli bir yeni fırsat sunmaktadır" ifadesini kullandı.

    Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin bir yıllık görevinde tek bir vaadini bile yerine getiremediğini savunan Brok, "Mısır halkı için bu yeni fırsat hızla serbest ve özgür demokratik seçimleri getirmelidir. Yeni hükümet toplumun her kesimini kapsamalıdır. Acil sosyal ve ekonomik sorunların çözülmesi gereklidir. AB en kısa sürede yardım önermelidir" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow