hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Suriye'den gelen mermi yine yaraladı

    Suriyeden gelen mermi yine yaraladı
    expand

    Şanlıurfa'nın Suriye sınırındaki Ceylanpınar ilçesinde bir genç, nereden atıldığı belli olmayan mermiyle yaralandı.

    Olay, öğleden sonra Suriye'nin Haseki kentinin Rasulayn ilçesiyle sınır komşusu Ceylanpınar'da meydana geldi.

    Geçen yıl Kasım ayında şiddetli çatışmaların ardından muhaliflerin kontrolüne geçen ve ardından PYD güçleri ile Özgür Suriye Ordusu mensupları arasında çatışmaların çıktığı Rasulayn'da öğle saatlerinde gerginlik çıktı.

    Nedeni bilinmeyen gerginliğin ardından PYD güçleri ile muhalifler arasında silahlı çatışma başladı.

    Ceylanpınar'da tedirginliğe yol açan çatışma sırasında ateşlenen uzun namlulu tüfeğe ait bir mermi, sınıra yakın noktadaki evinin önünden geçen Ahmet Gündüz'ün kafasına isabet etti.

    Kanlar içersinde yere düşen Gündüz, olayı fark eden yakınları tarafından Ceylanpınar Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

    Hastanede gerginlik

    Sınırı aşan mermi ile yaralanan Ahmet Gündüz, getirildiği Ceylanpınar Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahale sonrası ambulansla Şanlıurfa'ya sevk edildi.

    Bu sırada hastaneye akın eden vatandaşlar, yaralı gencin durumunun ağır olduğunu öğrenirken, çatışmada yaralanan bir Suriyeli'nin de tedavi için acil servise getirilmesine tepki gösterdi.

    Yaralı Suriyeli'nin bulunduğu sedye ve ambulansa saldıran öfkeli kalabalıktaki bazı kişiler acil servisin camını kırdı.

    Gerginlik ihbar üzerine olay yerine gönderilen takviye polis ekiplerinin müdahalesi ile engellendi ve öfkeli kalabalık hastaneden uzaklaştırıldı.

    Yaralı genç yoğun bakımda

    Öte yandan başına isabet eden mermiyle yaralanan Ahmet Gündüz ise Ceylanpınar'daki müdahale sonrası Balıklıgöl Devlet Hastanesi'ne getirildi.

    Burada ilk müdahalesi yapılan Gündüz, hayati tehlikesi bulunduğu gerekçesiyle yoğun bakım ünitesine alındı. Doktorlar, tedavisi süren Gündüz'ün sağlık durumunun ciddiyetini koruduğunu bildirdi.

    Yaşananların ardından güvenlik güçleri çatışma seslerinin azalmasına rağmen güvenlik önlemlerini artırdığı Suriye sınırına sivil vatandaşları yaklaşmamaları konusunda uyarıyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow