hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kanada vize merkezlerinde grev

    Kanada vize merkezlerinde grev
    expand

    Kanada Dışişleri Bakanlığı'nın aralarında Ankara'nın da bulunduğu dünyadaki önemli vize merkezlerinin 15'inde Pazartesi günü grev başlayacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kanada Profesyonel Yurtdışı Hizmet Görevlileri Derneği ile hükümet arasında bir süredir devam eden görüşmelerde anlaşma sağlanamaması üzerine, alınan grev kararı Ankara, Abu Dabi, Pekin, Kahire, Delhi, Chandigarh, Hong Kong, Londra, Manila, Mexico City, Moskova, Paris, Riyad, Sao Paulo ve Şangay'da pazartesi günü uygulanmaya başlanacak.

    Dernekten yapılan açıklamada, grev süresince vize hizmetlerinin tamamen durdurulmayacağı açıklansa da ülke ekonomisi için hayati önemi olan bu merkezlerde vize işlemi yapılmayacağı ileri sürülüyor. Kanada Profesyonel Yurtdışı Hizmet Görevlileri Derneği, Dışişleri Bakanlığında aynı işi yapan görevlilerle üyeleri arasında ücret uçurumu olduğunu öne sürerek "eşit işe eşit ücret" sloganıyla maaşlarına iyileştirme istiyor.

    Diplomatik misyon görevlilerinin grevi turizm sektörü kadar, milyarlarca dolarlık Kanada uluslararası eğitim sektörünü de olumsuz etkileyecek. Ülkeye uluslararası öğrenci statüsüyle gelmek isteyen binlerce öğrencinin, eylül ayında başlayacak yeni eğitim-öğretim sezonu için vizelerinde yaşanacak aksama, başka sorunları da beraberinde getirecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow