hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Vekil adayı "İslam" gafıyla ülke gündemine oturdu

    Vekil adayı İslam gafıyla ülke gündemine oturdu
    expand

    "İslam'a, bir ülke olarak karşı değilim." Avustralya'da milletvekili adayı "İslam"ı bir ülke olarak tanımladı, gafları nedeniyle siyasi kariyeri başlamadan bitti. Göçmenlik karşıtı Tek Ulus Partisi'nden milletvekili adayı Stephanie Banister yaptığı gaflarla ülke gündemine oturdu.

    "İslam'a bir ülke olarak karşı değilim, ancak yasalarının Avustralya'da hoş karşılanması gerektiğine inanmıyorum." Bu sözler siyasi kariyerini başlamadan bitirdi.

    Avustralya'da milletvekili adayı, slamiyet konusunda yaptığı  gaflar yüzünden seçim yarışından çekildi.

    7 Eylül'de yapılacak parlamento seçimlerinde göçmenlik karşıtı Tek Ulus Partisi'nden milletvekili adayı olan Stephanie Banister bir televizyon kanalına röportaj verdi.

    Banister röportajda gaf üstüne gaf yaptı.

    İslam'ın bir ülke adı olduğunu söyledi. İsa'nın da Yahudilerin peygamberi olduğunu ifade etti. Banister aynı zamanda Kuran yerine "haram" kelimesini kullandı:

    "İslam'a bir ülke olarak karşı değilim, ancak yasalarının Avustralya'da hoş karşılanması gerektiğine inanmıyorum. Avusturalyalıların sadece yüzde 2'lik bir kısmı "haram"a (Kuran'a) inanıyor. Yahudiler haram'a (Kuran) inanmıyor. Onların İsa'nın öğretisini takip eden kendi dinleri var."

    Tek Ulus Partisi lideri Jım Savage, Stephanie Banister'ın "çok baskı altında" olduğunu vurgulayarak durumu küçük bir gaf olarak değerlendirdi.

    Ancak bu açıklamaya rağmen "Avustralya'nın Sarah Palini"si  olarak adlandırılan 27 yaşındaki Banister adaylıktan çekildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow