hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mısır'da kanlı pazar

    Mısırda kanlı pazar
    expand

    Mısır Sağlık Bakanlığı yetkilileri, ülke genelindeki gösterilerde ölü sayısının 34'e, yaralı sayısının ise 209'a yükseldiğini açıkladı.

    Mısır Sağlık Bakanlığı'na bağlı Yoğun Bakım ve Acil Durum İdaresi Başkanı Halid el-Hatib'in Mısır resmi haber ajansı MENA'da yayınlanan açıklamasında, olayda ölen ve yaralanlar hakkında bilgi verdi.

    Hatip, gösterilerde 15'i Kahire'de, 15'i Giza ve çevre semtlerde, 3'ü Beni Suveyf, 1'i El-Minye'de olmak üzere 34 kişinin hayatını kaybettiği. 209 kişinin yaralandığını kaydetti.

    Öte yandan Hürriyet ve Adalet Partisinden yapılan açıklamada, şiddet eylemlerinden ve darbe karşıtı göstericilerin ölümünden Savunma Bakanı Abdulfettah es-Sisi ve İçişleri Bakanı Muhammed İbrahim'i sorumlu tutarak, olaylar nedeniyle uluslararası bir soruşturma başlatılması çağrısında bulundu.

    Müslüman Kardeşler Teşkilatı ise (İhvan) Mısır genelindeki gösterilerde 18 kişinin öldüğünü açıkladı.

    Gösteriler sürüyor

    Öte yandan Mısır'da 6 Ekim zafer kutlamaları ile eş zamanlı düzenlenen darbe karşıtı gösteriler, ülkenin çeşitli kent ve bölgelerinde devam ediyor. Güvenlik güçleri gösterilere biber gazıyla müdahale ediyor.

    Mısır İçişleri Bakan Yardımcısı Seyyid Şefik, ülke genelindeki gösterilerde "arbede çıkardıkları ve yağma eylemlerinde bulundukları" gerekçesiyle 300 kişinin gözaltına alındığını belirtti.


    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow