hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ruhani'den "ahlak polisi" açılımı

    Ruhaniden ahlak polisi açılımı
    expand

    Türkiye "dekolte"yi tartışırken, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ahlak polisinin yetkileri konusunda şaşırtan bir açıklama yaptı ve "Polis kadın giyimi konusunda uyarı yapacak en son merci olmalıdır" dedi. Üstelik bu mesajı polis akademisi öğrencilerine yaptığı konuşmada verdi.

    İran'ın yeni cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Mahmud Ahmedinecad'ın ardından hem söylemi hem de icraatıyla farklı bir çizgi izlemeye başlamıştı.

    Bu kez, ahlak polisiyle ilgili sert bir açıklama yaptı.

    Ruhani, 0İslami kurallara uygun giyinmeyen kişilerin ahlak polislerince gözaltına alınması konusunda, "Polis, hicap konusunda uyarıda bulunacak son kurum olmalıdır" dedi.

    Üstelik bu mesajı, Polis Haftası kutlamaları çerçevesinde yaptığı konuşmada verdi.

    Onu dinleyenler, Polis Akademisi öğrencileriydi.

    Ruhani, "Hicap konusunda herhangi bir uyarıda bulunmak gerekiyorsa okullar, üniversiteler ve camiler bu vazifeyi üstlenmelidir. Uyarının yapılacağı son aşama polis olmalıdır" diye konuştu.

    Ruhani, Toplumu ilgilendiren bazı sosyal konuların, sıkıntılı olan ekonomik durumdan kaynaklandığını belirtti, "Toplumun iffet ve ahlakını yerleştirmek için yoksulluk ve işsizliği ortadan kaldırmalıyız" dedi.

    İran Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı, "Toplumsal güvenliği yükseltme projesi" kapsamında oluşturulan, halk arasında ahlak polisi olarak bilinen ekipler, sokakta İslami kurallara uygun giyinmeyen kadınları gözaltına alabiliyor.

    Gözaltına alınanlar, ebeveynleri ya da eşleri tarafından ikinci kez aynı şekilde sokağa çıkmayacağına dair taahhütname imzalanmasının ardından serbest bırakılıyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow