hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tayland'daki gösterilerde ölü sayısı 4'e çıktı

    Taylanddaki gösterilerde ölü sayısı 4e çıktı
    expand

    Yönetim karşıtı gösterilerin geçen haftadan bu yana devam ettiği Tayland'da hükümet destekçileri ve karşıtları arasındaki çatışmalarda ölenlerin sayısı 4'e yükseldi.

    Yetkililer, başkent Bangkok'u savaş alanına çeviren çatışmalarda 50'den fazla kişinin yaralandığını açıkladı.

    Görgü tanıkları, polisin kendilerine taş ve molotof kokteyli atan göstericileri dağıtmak için göz yaşartıcı gaz ve tazyikli suyun yanı sıra plastik mermi kullandığını söyledi.

    Göstericilerin girmeye çalıştığı başbakanlık binası ile emniyet genel müdürlüğünde sıkı önlemler alınırken Başbakan Yinglak Şinavatra'nın güvenliğinin sağlanması için gizli bir yere götürüldüğü öğrenildi.

    Başbakan Yinglak Şinavatra'ya destek veren "kırmızı gömleklilerin" Rajamangala Stadyumu'nda düzenleyeceği gösterinin ise iptal edildiği belirtildi.

    Göstericilerin lideri Başbakan ile görüştü

    Bu arada gösterilere liderlik yapan Suthep Thaungsuban, Başbakan Yingluck Şinavatra ile görüştüğünü bildirdi.

    Suthep Thaungsuban, gazetecilere yaptığı açıklamada, Başbakan Şinavatra ile tarafsız olarak nitelendirdiği ordunun gözetiminde görüştüğünü ve hükümetin değişmesi taleplerini dile getirdiğini söyledi.

    Thaungsuban, destekçilerine, söz konusu görüşmenin herhangi bir müzakere niteliği taşımadığı güvencesini verdi.

    BBC'nin haberine göre de Suthep Thaungsuban, hava, kara ve deniz kuvvetleri komutanlarının nezaretinde gizli bir yerde yapılan görüşmede Yingluck Şinavatra'ya, "yönetimi halka devretmesi" için kendisine 2 gün süre tanıdıklarını belirtti.

    Suthep Thaungsuban, ültimatomun dikkate alınmaması halinde ne yapacakları konusunda ise bilgi vermedi.

    Başbakan'ın istifası isteniyor

    Endonezya'nın ardından Güneydoğu Asya'nın en büyük ikinci ekonomisi olan Tayland'da yönetim karşıtları, ağabeyi eski Başbakan Taksin Şinavatra'nın çıkarlarına hizmet ettiğini ileri sürerek Başbakan Yinglak Şinavatra'nın istifasını istiyor.

    Askeri darbe ile 2006 yılında görevden uzaklaştırılan Taksin Şinavatra, görevini kötüye kullanmak ve yolsuzluk yapmaktan suçlu bulunmuş, 2 yıllık hapis cezasından kaçmak için 2008'de ülkeyi terk ederek sürgün hayatı yaşamaya başlamıştı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow