hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Faizde değişiklik beklenmiyor

    Faizde değişiklik beklenmiyor
    expand

    Ekonomistler bu ay yapılacak PPK toplantısında politika faizinde değişiklik beklemiyor.

    AA Finans'ın piyasa beklenti anketleri PPK Beklenti Anketi ile başladı.

    AA Finans önümüzdeki dönemde öne çıkan diğer makroekonomik verilere ilişkin beklenti anketleri ile piyasanın nabzını tutmaya devam edecek.

    AA Finans'ın Merkez Bankası'nın 26 Mart'ta gerçekleştireceği Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısına ilişkin piyasa beklenti anketi sonuçlandı.

    19 ekonomistin katılımı ile gerçekleştirilen anket sonuçlarına göre ankete katılan ekonomistler yüzde 5,50 olan politika faizinde değişiklik beklemiyor.

    Ekonomistler faiz koridorunda değişiklik beklemiyor

    Ankete katılan 19 ekonomistten 16'sı MB'nin yüzde 8,50 olan borç verme faiz oranında (faiz koridorunun üst bandı) değişiklik beklemezken, ekonomistlerden 3'ü 25 baz puan indirim bekliyor.

    Öte yandan ankete katılan 19 ekonomistten 17'si yüzde 4,50 olan MB'nin borçlanma faiz oranında (faiz koridorunun alt bandı) değişiklik beklemezken, 2'si 25 baz puan indirim öngörüyor.

    Zorunlu karşılıklarda artış bekleniyor

    Ankete katılan 19 ekonomistten 13'ü 3 aya kadar vadeli Türk Lirası zorunlu karşılıklarda 25 baz puan, 3'ü 50 baz puan artırım beklerken, 3'ü Türk Lirası zorunlu karşılıklarda değişiklik beklemiyor.

    Ayrıca 19 ekonomistin 8'i 3 aya kadar vadeli yabancı para (YP) zorunlu karşılıklarda herhangi bir değişiklik beklemezken, 7'si 50 baz puan, 3'ü 25 baz puan ve bir ekonomist de 100 baz puan artırım bekliyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow