hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Zafer Çağlayan İsrail'in özrünü değerlendirdi

    Zafer Çağlayan İsrailin özrünü değerlendirdi
    expand

    Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, İsrail'in Türkiye'den özür dilemesi ile ilgili, "Yeni süreçle ekonomik ilişkiler önemli ivme kazanacaktır" dedi.

    Çağlayan, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

    Mavi Marmara olayının ardından yani 3 yıldır İsrail ile Türkiye arasındaki ekonomik ilişkilerin yavaşladığına dikkat çeken Çağlayan, özür dilenmesi ile yeniden normalleşme sürecine girileceğini işaret etti.

    Çağlayan, "9 insanın hayatını geri getirmeyecek ama İsrail'in özür dilemesi önemli bir gelişme. Bu ticarete de olumlu yansıyacaktır" dedi.

    "Obama'ya mektup gönderdi"


    Bu arada Zafer Çağlayan, "Başbakan Erdoğan, ABD-AB Serbest Ticaret Anlaşması'na Türkiye'nin de dahil edilmesi için Obama'ya mektup gönderdi" dedi.

    Türkiye'nin ticareti açısından önem taşıyan bu anlaşma görüşmeleri sırasında "AB yine ipe un serdi" diyen Bakan Çağlayan, bu konudaki sitemleri Türkiye'ye gelen Almanya Baden-Würtenberg Eyaleti Başbakan Yardımcısı ve heyetine de iletti.

    Çağlayan, ABD-AB arasındaki serbest ticaret anlaşması görüşmelerine Türkiye'nin dahil edilmemesinin haksız rekabet doğuracağına dikkat çekti ve Başbakan'ın Türkiye'nin bu konu ile ilgili sıkıntılarını Obama'ya mektupla ilettiğini belirtti.

    Çağlayan ayrıca Alman heyete Gümrük Birliği anlaşmasının Türkiye'nin aleyhine işler duruma geldiğini ifade etti ve "Böyle devam ederse biz Gümrük Birliği'ni masaya yatırmak durumunda kalacağız" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow