hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türkiye Barbados'a yetişti

    Türkiye Barbadosa yetişti
    expand

    Standard and Poor's'un dün kredi notunu "BB"den "BB "ya yükseltmesinin ardından Türkiye artık Romanya, Endonezya, Filipinler, Barbados ve Hırvatistan ile aynı not meridyeninde yer alıyor.

    AA muhabirinin Hazine Müsteşarlığı verilerinden derlediği bilgilere göre Türkiye, Moody's'ten Ba1, S and P'den BB , Fitch'ten ise BBB- notuna sahip.

    Buna göre Türkiye Moody's ve S and P'ye göre aynı not görümüne sahipken, Fitch'e göre not görünümü bir basamak yüksek.

    Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'e göre Türkiye'nin yatırım notu Ba1 seviyesinde. Türkiye bu notu ile Fas, Arnavutluk, Macaristan, İrlanda, Guatemela, Filipinler, Barbados ve Hırvatistan ile aynı seviyede.

    S and P'ye göre ise Türkiye'nin notu BB , görünümü de durağan. Türkiye bu not ile S and P'ye göre Romanya, Endonezya, Filipinler, Barbados ve Hırvatistan ile aynı not meridyeninde yer alıyor. S and P notu yükseltmeden önce Türkiye BB notuna sahipti ve Guatemala, Ürdün, Portekiz, Macaristan ve Kosta Rika ile aynı not görünümüne sahipti.

    Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'e göre ise Türkiye, diğer 2 derecelendirme kuruluşunun verdiği notlardan bir basamak daha yüksek bir nota sahip.

    Fitch'in verdiği nota göre Türkiye BBB- seviyesinde. Bu da Türkiye'yi Fas, Namibya, Hindistan, Hırvatistan, Romanya, Endonezya, Kolombiya, Bulgaristan, Azerbaycan ve Uruguay ile aynı not görünümüne sahip yapıyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow