hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İzmir'de grev durdu

    İzmirde grev durdu
    expand

    İzmir'de belediye işçilerinin yapmasının planlandığı büyük grev Yüksek Hakem Kurulu'nun kararıyla iptal edildi. Ancak bunun üzerine belediye şirketleri olan İZELMAN ve İZENERJİ karşı karşıya geldi.

    İzmir Büyükşehir Belediyesi ile DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası arasındaki toplu sözleşme görüşmelerinde uzlaşmaya varılamayınca sendika grev kararı almıştı.

    Belediye iştiraklerinden İZELMAN ve İZENERJİ'de çalışan 10 bin işçiden yaklaşık 7 bin 500'ü bugün greve çıkacaktı.

    Ancak greve saatler kala Yüksek Hakem Kurulu'ndan sürpriz bir haber geldi. Kurulun İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin İZELMAN işçileri için 16 Mart'ta yaptığı teklifi kabul ettiği bildirildi.

    İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İZELMAN çalışanlarının bugünden itibaren normal mesailerine devam edeceğini açıkladı. Kocaoğlu, İZENERJİ işçilerinin de süreci sağduyu içinde izlemelerini önerdi.

    İZELMAN'a bağlı şoförler sabah direksiyon başına geçerek mesaiye başladı.

    İşçiler ikiye bölündü

    İZENERJİ şirketine bağlı işçiler ise hem sendikaya hem de belediyeye tepki gösterip eylem yaptı.

    Hem belediye yönetimine hem de sendika yöneticilerine tepki gösteren işçiler, önce grevi halay çekerek kutladı, daha sonra Yüksek Hakem Kurulu kararlarını alkış ve ıslıklarla protesto etti.

    İşçiler, Yüksek Hakem Kurulu'na İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan başvuruyu sendika yöneticilerinin kendilerinden saklandığını iddia etti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow