hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İntihar eden rektör toprağa verildi

    İntihar eden rektör toprağa verildi
    expand

    Erzurum'da kaldığı lojmanda bileklerini kestikten sonra balkondan atlayarak intihar eden Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gökhan Budak, toprağa verildi.

    Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gökhan Budak (45) için Atatürk Üniversitesi'nde cenaze töreni düzenlendi.

    Cenaze aracıyla rektörlük binası önüne getirilen Budak'ın cenazesi, arkadaşları ve yakınları tarafından Kültür Sitesi Salonu'na götürüldü.

    Kar yağışı nedeniyle salonda düzenlenen törende, Atatürk Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Budak'ı yakından tanıdığını ve kendisinin çok iyi bir insan olduğunu söyledi.

    Konuşmaların ardından, Erzincan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nasrullah Hacımüftüoğlu dua okudu.

    Bu arada törende gözyaşlarını tutamayan Budak'ın eşi Sibel Budak ile çocukları Aykan ve Semih'i salonda bulunan öğretim üyelerinin teselli ettiği görüldü.

    Öte yandan, törene çeşitli üniversitelerin rektörlerinin yanı sıra AK Parti Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk ile Budak'ın yakınları ve çeşitli üniversitelerden çok sayıda öğretim üyesi atıldı.

    Budak'ın cenazesi daha sonra toprağa verilmek üzere Erzurum'un Olur ilçesine götürüldü.

    Olur Merkez Camisi'ndeki cenaze törenine AK Parti Erzurum Milletvekili Adnan Yılmaz, Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, Atatürk Üniversitesi Rektörü Hikmet Koçak, Bayburt Vali Vekili Ali Gökay, AK Parti Bayburt İl Başkanı Yusuf Elçi, Olur Kaymakamı Ömer Çimşit, Olur Belediye Başanı Rüstem Polat, Bayburt Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necmettin Tozlu, öğretim üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

    Cenaze namazının ardından Budak'ın cenazesi ilçe mezarlığına defnedildi.

    Atatürk Üniversitesi (AÜ) lojmanlarında kalan ve bileklerini kesip, 4. kattaki evinin balkonundan atlayarak intihar girişiminde bulunduğu belirtilen Budak, Yakutiye Araştırma Hastanesi'nde yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow