hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tuğgeneral'e küfür ve darp iddiası

    Tuğgenerale küfür ve darp iddiası
    expand

    Kahramanmaraş'a konuşlandırılan patriotlarda görev yapan Alman askerlerle Türk yetkililer arasında yaşanan sorunları ele alan Alman Ordusu'nun iç yazışmalarına Bild gazetesi ulaştı.

    Raporda özellikle Alman askerleriyle bir Türk komutan arasında yaşananlar yer alıyor.

    Rapora göre bu olay 23 Şubatta Alman Savunma Bakanı Thomas de Maiziére'nin Kahramanmaraş'taki kışlayı ziyareti sırasında yaşandı.

    Alman Askerlerine de Maiziére'nin geçişi sırasında güzergahı açık tutma emri verildi. Bu nedenle Alman askerleri de bazı trafiğe kapattı. Kışlanın içerisinde geçişe kapattıkları bir yolda Türk askeri araçları geçmek istedi. Konvoya Alman askerleri izin vermeyince de Türk  generalin araçtan inerek önce askerlere küfrettiği sonra da saldırdığı öne sürüldü.

    Bild gazetesi olayın anlatıldığı bir de grafik hazırladı.



    Türk Komutanın ilk olarak en sağda duran kadın asker Oberfeldwebel R.'yi kenara ittiği, onun yanında yer alan askeri ise darp ettiği iddia ediliyor. Olay sırasında bir başka Türk askerinin de Alman askerlerinden birinin kaburgalarına vurduğu bu Alman askerinin daha sonra hastaneye kaldırıldığı belirtiliyor.



    Alman Ordusunun iç yazışma metni..

    Daha önce Alman Federal Meclisi'nin Ordu Sorumlusu Hellmut Königshaus'un Alman askerlerinin Kahramanmaraş'ta kötü şartlarda kaldığını iddia eden raporunda bu olaya da yer verilmişti.

    Sosyal Demokrat Parti SPD'nin Savunma Komisyonu Üyesi Hans-Peter Bartels Türk komutanın Alman askerlerinden özür dilemesinin uygun olacağını söyledi.

    Bild gazetesi de Türk tarafının eskisi gibi olayı inkar etmediğini yazdı. Alman ve Türk ordusunun üst düzey yetkililerinin bir araya gelerek olayla ilgili görüştükleri belirtiliyor.

    Alman Ordusu Bundeswehr'in Patriot operasyonundan sorumlu Komutanı Rainer Glatz da Bild gazetesine "Yanlış anlaşılmadan kaynaklanan bu olay iki tarafı da üzmüştür" ifadesini kullandı.

    NATO misyonu çerçevesinde Suriye'den gelecek olası bir füze saldırısına yönelik Kahramanmaraş'a konuşlandırılan iki Patriot bataryasında 300 Alman askeri görev yapıyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow