hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mesir macunu 473'üncü kez saçıldı

    Mesir macunu 473üncü kez saçıldı
    expand

    Bu yıl 473'üncüsü düzenlenen, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın da katıldığı Uluslararası Manisa Mesir Festivali'nde, Sultan Camisi minarelerinden 5 ton mesir saçıldı.

    Manisa'da bu yıl 473'üncüsü düzenlenen Mesir Macunu Festivali kortej yürüyüşü, Valilik önünde başladı.

    Kortejin başında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ tokalaştı ve yürüyüşe geçildi. Yürüyüş sırasında vatandaşların Bahçeli'ye ilgi göstermesi yürüyüşün yavaşlamasına neden oldu.

    Bunun üzerine Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz'ün talimatıyla güvenlik görevlileri protokolü ikiye böldü.

    Başbakan Yardımcısı Bozdağ ile AK Parti Milletvekilleri Hüseyin Tanrıverdi, İlknur Denizli, Recai Berber, Selçuk Özdağ ve Vali Daşöz birlikte yürürken, onların 50 metre arkasından muhalefet geldi.

    Bahçeli'nin yanında duran MHP'nin 15 milletvekili ile CHP milletvekilleri Sakine Öz, Özgür Özel, Hasan Öner kol kola girerek yürüdü.

    Manisa halkı evlerinin balkon ve pencerelerinden MHP liderine alkışlarla destek verdi, balkonlara Türk bayrakları asıldı, "Ne mutlu Türküm diyene" sloganı atıldı.

    Bahçeli de sık sık duraklayarak, balkonlardaki halkı eliyle selamladı.

    Bahçeli, Sultan Camii'ne girerken halkın bir kısmı eliyle bozkurt işareti yaparken, barış işareti yapıp yuhalayanlar da oldu.

    1 milyon liralık bütçe

    Manisa Valiliği, Manisa Belediyesi, Manisa'yı Mesir'i Tanıtma ve Turizm Derneği tarafından düzenlenen festivalde, 473 yıllık şifa geleneği bir kez daha yaşatıldı.

    1 milyon lira bütçeyle hazırlanan festivalde, temsili saçım töreni öncesi "Bir Kadın Bir Erkek" dizisinin oyuncuları olan Demet Evgar ve Emre Karayel, tarihi Hafsa Sultan ve Merkez Efendi karakterlerini canlandırdı.

    Geçen yıl 4 ton karılan mesir macunu, bu yıl ilk kez 5 ton karıldı ve caminin minarelerinden halka saçıldı. Yüzlerce kişi, "eller havaya eller şifaya" diyerek, macun topladı.

    Saçım törenin başlangıcında Devlet Bahçeli ile Bekir Bozdağ da vatandaşlara mesir saçtı. Mesir saçım töreninde Devlet Bahçeli, macun toplamaya çalışmadı, korumalar macunların MHP Genel Başkanı'na isabet etmemesi için ellerini başının üzerinde tuttu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow