hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dilan Alp'in babası CNN TÜRK'e konuştu

    Dilan Alpin babası CNN TÜRKe konuştu
    expand

    İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 1 Mayıs kutlamaları sırasında yaralanan Dilan Alp'in elinde molotof olduğunu iddia etmişti. Ardından Dilan'ın elindekinin molotof değil, biber gazının etkisini hafifletmek için "sirke şişesi" olduğu iddiaları ortaya atıldı. Dilan Alp'in babası iddialar için CNN TÜRK'e konuştu.

    Konuya ilişkin yasal süreç başlattıklarını söyleyen baba Ali Akber Alp, "zaten görüntüler her şeyi anlatıyor. Ben artık sadece kızımla ilgilenmek istiyorum. Yasal süreç başlattığımız için bu konularda konuşmak istemiyorum , zaten avukatım da buna izin vermiyor" dedi.

    Öte yandan Dilan Alp'ın ailesinin avukatları Umut Alkaç, Gülizar Tuncer ve Fazıl Ahmet Tamer de yazılı açıklama yaptı.

    Hastanede tedavisi süren Alp hakkında, İstanbul Valiliği ve Emniyeti tarafından dezenformasyon ve çarpıtma yapıldığının belirtildiği açıklamada, "İstanbul Valisi inanılmaz bir şekilde polisin kasıtlı olarak ve özellikle baş hizalarına olmak üzere göstericilerin vücutlarına yönelik gaz mermisi atışlarını meşru göstermeye çalışmakta, Dilan Alp’in yaralanmasının yasal, hukuka uygun bir eylem olduğunu ileri sürmektedir. Valinin, Dilan’a yönelik "Elinde Molotof vardı", "Yasadışı örgüt üyesidir" yönlü iddiaları gerçeği yansıtmadığı gibi böyle olması halinde bile müvekkilimiz ve aynı durumda olan başka kişilerin başından vurulmayı hak etmediği, etmeyeceği açıktır. Vali bu açıklamalarıyla işlenen bir suçu haklı göstermeye çalışmakta, benzeri nitelikte yeni suçların işlenmesini azmettirmektedir" denildi.

    İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun açıklamalarının yargısız infaz olarak nitelendirildiği açıklamada, bu açıklamaların müvekkillerinin kişilik haklarının ihlal ettiğini belirtildi.

    Taksim’in 1 Mayıs etkinliklerine açılmak zorunda olduğunun belirten avukatlar, İstanbul Valisi hakkında her türlü hukuki başvuru hakkını kullanacaklarını açıkladı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow