hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Öğrencilerin gündemi dershaneler değil sınavlar

    Öğrencilerin gündemi dershaneler değil sınavlar
    expand

    Dershanelerin kapatılması gündemde ama öğrencilerin gündemi sınavlar. Öğrenciler sınavlara hazırlanmaya devam ediyor. Kasım'ın son haftası, sekizinci sınıf öğrencileri 6 ayrı sınava girecek.

    Kasımın son haftası bir milyondan fazla sekizinci sınıf öğrencisi, Ortaöğretime Geçiş Sınavlarına girecek. Değişen sistemle artık ortaöğretime geçmek için 12 ayrı sınavdan geçmek gerek. Sınavların yarısı ilk dönem yapılacak ve 6 sınav iki güne yayılacak.

    Milli Eğitim Bakanlığı'nın yapacağı bu sınavlar dışında, yeni sistemde öğretmenlerin yaptığı sınavlardan alınan notlar da sonuçlarda etkili olacak. Bakanlık, merkezi sistemle yapılan sınav ile öğretmenin yaptığı sınav sonuçlarını karşılaştıracak. Eğer aralarında büyük fark varsa öğretmene nedenini soracak.

    Sınav hazırlıkları devam ederken, dershanelerin kapatılması konusu da gündemden düşmüyor. Dershane sahipleri, kapatma halinde başka bir isimle faaliyete devam edebileceklerini belirtirken, yeni açılan kurslar Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olmazsa, merdiven altı dershanelerin  yaratabileceği sakıncalara dikkat çekiyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow