hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hilmi Özkök neden tanıklık yapmadı?

    Hilmi Özkök neden tanıklık yapmadı
    expand

    Yargıtay'ın çarşamba günü açıkladığı Balyoz kararları için dönemin Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök'ten de değerlendirme geldi. Özkök, neden tanıklık yapmadığı konusunda da açıklamada bulundu.

    Milliyet gazetesinden Fikret Bila'ya konuşan Özkök, "Görevdeyken de sonrasında da hiçkimseyi şikayet etmedim. Bu konularda kimsenin burnu kanamadı, dava açılmadı ve tutuklama olmadı. Hepsinin pırıl pırıl olduğunu düşündüğümü basın yoluyla kamuoyuna açıkladım" ifadelerini kullandı.

    "Hüküm giyen arkadaşlarım için büyük üzüntü duymaktayım" diyen Hilmi Özkök, neden mahkemede ifade vermediğine açıklık getirdi.

    Özkök, "Tanıklık yapmam mevcut deliller çerçevesinde davanın esasını etkilemeyecekti. Daha önce muhtelif vesilelerle balyoz planı diye bir şey bilmediğimi, elimde bir belge bulunmadığını söyledim" dedi.

    Dönemin Genelkurmay 2. Başkanı Yaşar Büyükanıt ile Kara Kuvvetleri Komutanı İlker Başbuğ'un davada dinlenildiğini hatırlatan Özkök "Benim bilgilerimin onlarınkiyle örtüşmesi gerektiği düşünülerek mahkeme beni çağırmamış olabilir" diye konuştu.

    Emekli Orgeneral Işık Koşaner ve kuvvet komutanlarının tanıklık yapmaya gittiklerini ancak mahkemenin kendilerini dinlemediğini söyleyen Özkök "Ben de gitseydim, dinlenmezdim. Bu yargının tasarrufudur" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow