hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İstanbul'da yağmur E-5'te trafiği felç etti

    İstanbulda yağmur E-5te trafiği felç etti
    expand

    İstanbul'da etkili olan yağmur Anadolu Yakası'nda E-5'te trafiği durma noktasına getirdi. Ümraniye'de ise bazı evleri su bastı.

    Pendik'ten İstanbul yönünde ilerleyen araçlar aşırı yağış sonrası oluşan su birikintisine takıldı.

    Yağmurda güçlükle ilerlemeye çalışan araç sürücüleri zor anlar yaşadı.

    D-100 karayolunda trafik durma noktasına geldi. Ekiplerin çalışması sürüyor.

    Ümraniye'de evleri su bastı

    Öte yandan İstanbul'da dün başlayan ve aralıklarla devam eden yağmur nedeniyle Ümraniye'deki bazı evleri su bastı.

    Kentte etkili olan yağmur, Ümraniye'deki Kalem ve Habeş sokaklarda su taşkınına neden oldu. Yağmurun devam etmesi üzerine sokaklarda biriken su evlere girdi. Vatandaşların kendi imkanlarıyla motorlu su hortumlarını kullanarak suyu tahliye etmeye çalıştıkları görüldü.

    Habeş Sokak'taki bir apartmanın zemin katındaki otopark bel seviyesine kadar sular altında kaldı. Apartman sakinleri, kendi imkanlarıyla suyu tahliye etmeye çalışıyor.

    Bu arada, belediye ekiplerince, sular altında kalan sokakların başına, araç girişini engellemek için demir bariyerler konuldu.

    Habeş ve Kalem sokaklardaki taşkının, bölgedeki yediemin otoparkındaki logar kapağının kapatılması üzerine meydana geldiği öne sürüldü.

    Sakarya
    Sakarya'da sabah saatlerinde başlayan sağanak, hayatı olumsuz etkiledi. Balkanlar'dan gelen yağışlı hava sisteminin etkisine giren ilde sağanak nedeniyle sürücü ve yayalar zor anlar yaşadı. Trafik ekipleri, yoğun kavşaklarda önlem alarak ulaşımın aksamaması için mücadele etti. Aralıksız devam eden yağış sebebiyle cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu. Ekipler, biriken suyun tahliyesi için çalışma başlattı.

    Düzce
    Düzce'de sabah saatlerinden itibaren etkili olan yağış nedeniyle bir evi su bastı, ev sakinleri belediye ekipleri tarafından kurtarıldı. Konuralp beldesi Şehit Hüseyin Kil Mahallesi Tepecik Sokak'taki derenin taşması sonucu Mehmet Hunç'a ait evi su bastı. Komşuların ihbarı üzerine olay yerine gelen belediye kurtarma ekipleri, içeridekileri kepçe yardımıyla evden çıkarırken, ev sakinleri komşularının evine sığındı. Öte yandan, Düzce Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, sabah saatlerinden itibaren kent merkezinde metrekareye 28 kilogram yağış düştüğünü ve yağışların yarın etkisini kaybedeceğini bildirdi.

    Zonguldak
    Ereğli ilçesinde etkili olan fırtına ve sağanak yaşamı olumsuz etkiledi. Karadeniz'de etkili olan dalgalar nedeniyle Ereğli Limanı çevresindeki gezi yolunun bazı aydınlatma direkleri devrildiği, parke taşlarının da yerinden söküldüğü görüldü. Fırtına ve sağanak nedeniyle balıkçı tekneleri Ereğli limanına sığınırken cadde ve sokaklarda oluşan su birikintileri sürücülere ve vatandaşlara zor anlar yaşattı. Ereğli-Alaplı kara yolunda yaşanabilecek herhangi bir heyelana karşı karayolları ekipleri de devriye görevi yerine getirdi. Fırtına ve yağmur, akşam saatlerinde Ereğli'de de etkili oldu. Belediye hoparlöründen anons yapılarak halk sel ve su baskınlarına karşı uyarıldı. Yağmurla birlikte etkli olan fırtına, sahil bandında dev dalgalar oluşmasına neden oldu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow