hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Antikapitalist Müslümanlar Van için açlık grevinde

    Antikapitalist Müslümanlar Van için açlık grevinde
    expand

    Bursa'da Antikapitalist Müslümanlar, Van'da konteynerlerden çıkartılmamak için 61 gündür açlık grevinde olan deprem zedelere destek olmak için iki günlük açlık grevi yapıyor.

    Van'daki konteynerlerde yaşayan 200'ün üzerinde depremzedenin 61 gündür devam ettirdiği açlık grevine Antikapitalist Müslümanlar Bursa Şubesi'nden de destek geldi. Osmangazi ilçesine bağlı Gülbahçe Mahallesinde bulunan dernek binasının duvarlarına "Van aç, biz de açız. Van'da devlet yok, açlık grevi var. Mülk Allah'ındır" yazıları yazan Antikapitalist Müslümanlar, elektrikleri kesilen ve konteynerlerden çıkartılmak istenen Vanlıları anlamak için dün saat 16.00'da açlık grevini başlattı.

    Antikapitalist Müslümanlar Bursa Dönem Sözcüsü Murat Yıldız, 5 kişinin vicdanlarının sesini dinleyerek, bu eyleme destek verdiklerini söyledi. Halkın mağdur olduğunu söyleyen Yıldız, "Vatandaşlar konteynerlerden çıkartılmak isteniyor. Elektrikleri yok. Bitlenme vakaları başlamış durumda. Valinin oradaki insanlara yardım etmediğini, kolaylık sağlamadığını duyuyoruz. Önümüz kış. İnsanlar dışarıda kalmamalı. 'Açın halinden aç anlar' diyerek bu eylemi başlattık. Aç kalınca oradaki insanların mağduriyetini daha çok içselleştirdik. İnsanlar vicdanlarının sesini duyarak Van'daki eyleme destek olmalı" diye konuştu.

    Başbakan sözlerini yerine getirmedi

    Başbakan'ın Van'daki mitingde verdiği sözü tutmadığını belirten Yıldız, "Başbakan Van'daki mağduriyetin giderileceğini söyledi ama Müslüman hassasiyetini orada göremedik. Mağduriyetleri hala devam ediyor. Biz onların içinden insanlarız ama. Yapılan bu haksızlığı,vicdansızlığı doğru bulmuyoruz. Sadece Müslüman olarak değil diğer kesimler içinde geçerli. Bu bir insanlık meselesi. Başbakanın mitingdeki söylemlerinin arkasından aynı şeyler yaşanıyorsa bu doğru değil. İki yıldır orada yapması gereken hiçbir şey yapılmadı. 'İnsanlar bizi sokağa atmayın' diyor. Başbakan bir çok noktada düşünmeli ve gerekli önlemleri almalı" dedi.

    Yıldız, İzmir'de oturma, Ankara, İstanbul ve Konya'da da farklı eylemler yapıldığını kaydederek, Pazar günü saat 16.00'da Ak Parti İl binası önünde basın açıklaması yaparak eylemlerini sonlandıracaklarını vurguladı.

    Üniversite öğrencisi Gizem Nayır, Van'daki insanları anlayarak konuşmak istediklerini belirterek, mağduriyetlerini duyurmaya devam edeceklerini ifade etti.

    Ülkemizde insanlık ayıbı yaşanıyor

    Ulaş Akar da, İstanbul'dan bağımsız olarak Antikapitalist Müslümanlara destek olmak için geldiğini dile getirerek, "Birilerinin rahatça uyumaması için adımlar atıyoruz. Orası başka bir toprak değil. Dünyanın neresinde oluyorsa tepki göstermek gerekliyken böyle bir insanlık ayıbı bizim ülkemizde oluyor. Bu yüzden biz hiçbir yerde rahat yemeğimizi yiyip oturamayız" şeklinde konuştu.

    Serencan Sancaklı ise, Van'da açlık grevi yapanların geri dönüşü olmayan sağlık problemleri ile karşılaşmaya başladığına dikkat çekerek, iki yıldır yaşanan mağduriyetin unutulduğunu sözlerine ekledi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow