hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erdoğan'dan "tek bayrak" mesajı

    Erdoğandan tek bayrak mesajı
    expand

    Van'da toplu açılış törenine katılan Başbakan Erdoğan'ın gündeminde çözüm süreci vardı. Erdoğan, "Tek bayrağın altında ortak geleceğe yürüyeceğiz" diyerek birlik beraberlik çağrısı yaptı, "Artık kan kaybetmeyelim, silahlar sustuğu müddetçe sorunlar çözülecek" dedi. Başbakan, çözüm sürecinin kalıcı olmasını istediklerini vurguladı.

    Başbakan Erdoğan, Van'ın Özalp ilçesindeki toplu açılış töreninde konuşma yaptı.

    Erdoğan, "Açılışlar bizim bahanemiz. Açılışlar bizim zaten görevimiz, vazifemiz. Biz Özalp'a esasen muhabbet için geldik, hasret gidermek için geldik. Sizin gönül sohbetinize mazhar olabilmek için geldik. Türkiye'nin en doğusundaki bu ilçemizin halini hatırını sormak, dertleşmek, istişare etmek için ayağınıza geldik" dedi.

    İlçede açılışı yapılan yatırımlar hakkında bilgi veren Başbakan Erdoğan,  "İki yıl içerisinde, Van depreminden bu yana cumhuriyet tarihinde Van'a böyle yatırım yapılmadı. Ne kadar biliyor musunuz? 5 katrilyon. Niye? Çünkü biz bu milletin efendisi değiliz, biz bu milletin hizmetkarıyız. Onun için bizim kitabımızda, bizim lugatımızda ayrımcılık yok. Biz biriz, beraberiz hep birlikte Türkiyeyiz" diye konuştu.

    "Biz laf üretmiyoruz, biz kuru ideolojilerin peşinde koşmuyoruz, biz gerilim siyaseti istemiyoruz" ifadelerini kullanan Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

    "Bizim davamız hizmettir, bizim fikrimiz, zikrimiz hizmettir, bizim ideolojimiz hizmettir. Biz bu ülkede Türküyle Kürdüyle Lazıyla Çerkeziyle Gürcüsüyle Abazhasıyla Boşnağıyla Romanıyla Zazasıyla ne kadar etnik unsur varsa hep birlikte yaradılanı yaradandan ötürü seviyoruz. Bizim farkımız bu. Onun için biz bir etnik unsurun partisi değiliz, bir bölgenin partisi değiliz. Biz tüm Türkiye'nin partisiyiz, tüm milletimizin partisiyiz ve 76 milyonun hizmetkarı bir hükümetiz. Bizim farkımız bu. 780 bin kilometre kare içinde 81 vilayetimizde, her ilçemizde, köyümüzde, mezramızdaki vatandaşın yüzünü güldürmek bizim davamızdır, bizim ideolojimizdir."

    "Geçmişten ibret alacağız"

    Kalkınma ve huzurun birbiriyle paralel ilerlediğini, huzurun olmadığı yerde kalkınmanın, ilerlemenin, kalkınmanın olmadığı yerde ise huzur ve refahın olmayacağını vurgulayan Başbakan Erdoğan, kendilerinin on bir yıl boyunca hem huzuru pekiştirmenin hem de kalkınmayı sağlamanın mücadelesini verdiklerini bildirdi.

    'Hem ekonomi hem demokrasi' dediklerini ve birini diğerine tercih, feda etmediklerini kaydeden Erdoğan, "Hamd olsun tüm tehditlere, tüm kışkırtmalara bize kurulan tüm tuzaklara rağmen milletimizin desteği ve hayır duasıyla çok güzel işler yaptık, milletimizi sevindirdik, hizmetler ürettik. Geçmişin yaralarını tedavi etmenin, geçmişin ihmallerini telafi etmenin gayreti içinde olduk" dedi.

    "Ne biliyorsak masada konuşalım"

    Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:

    "Türkiye 11 yıl boyunca yaptığı reformlarla daha güçlü, çok daha ileri demokrasi standartlarına sahip bir küresel güç haline gelmiştir. Geçmişin tartışmalarıyla geleceğimizi karartmayacağız, geçmişin acılarıyla umutsuzluğa mahkum olmayacağız ve ülkemizi de umutsuzluğa mahkum etmeyeceğiz. Geçmişten ibret alacağız, geçmişin hatalarından sakınacak, geleceği birlikte inşa edeceğiz. Her ne sorun varsa oturacak, konuşacak, samimiyetle yüreklerimizi birbirimize açacağız. Silah demokrasinin yolu değildir, şiddet demokrasinin yolu değildir, molotof kokteylleri demokrasinin yolu değildir, esnafımızı, vatandaşımızı kepenklerini indirmeye mahkum etmek özgürlük mücadelesi değildir. Ne biliyorsak bunları masada konuşalım. Hepsinden öte 4 yılda bir genel, 5 yılda bir yerel seçimde sandık gelecek, hür irademizle, özgür irademizle gelelim sandıkta kararımızı verelim ve bu karara da herkes saygı duysun."

    Bahçeli'ye yanıt

    Erdoğan kendisini "cami yıkıp, kilise açarsın" sözleriyle eleştiren MHP lideri Devlet Bahçeli'ye de yanıt verdi, "Cami yıkmak -gerekirse- ifadesi ile kullanılmıştır" dedi.

    Başbakan, "Milletin vergileriyle Akdamar Kilisesi'ni yapıyor" sözlerine ise "Bunlar bu işin cahili" sözleriyle yanıt verdi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow