hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hasan Ferit Gedik cinayetine savcı bulunamıyor

    Hasan Ferit Gedik cinayetine savcı bulunamıyor
    expand

    Gülsuyu'nda uyuşturucu çeteleri tarafından öldürülen Hasan Ferit Gedik'in soruşturma dosyası üç kez savcılık değiştirdi. Ancak avukatlarının, Gedik'in delil niteliğindeki kanlı gömleğinin kaybolmasıyla ilgili yaptığı üç başvuru da sonuçsuz kaldı.

    Bianet'ten Ayça Söylemez'in haberine göre, İstanbul’un Maltepe ilçesindeki Gülsuyu mahallesinde altı kurşunla vurularak öldürülen 21 yaşındaki Hasan Ferit Gedik’in kanlı gömleği halen kayıp. Delil niteliğindeki giysiyle ilgili soruşturma dosyası ise üç kez savcı değiştirdi.

    Avukat Evrim Deniz Karatana, son olarak dün İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdiği dilekçeyle, “gömleğin muhafaza altına alınıp alınmadığını” sordu, konuyla ilgili kendilerine bilgi verilmesini istedi.

    Ancak soruşturmada gizlilik kararı var, avukatlar henüz dosyaya ulaşabilmiş değil.

    Savcı: Gömlek kayıp

    Gedik’in uyuşturucu karşıtı bir eylemde, sokakta öldürülmesiyle ilgili soruşturmayı İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı yürütüyordu. Delillerin kayıp olduğu anlaşılınca, Gedik ailesinin avukatları giysilerle ilgili bu savcılığa 1 Ekim’de başvuru yaptı.

    Başvuruda, giysilerin muhafaza altında tutulup tutulmadığı, kime teslim edildiği, hastane ve morgu gören kamera kayıtlarının verilmesini istedi. Savcılık aynı gün sözlü açıklamayla, “gömleğin muhafazada olmadığını” söyledi.

    Bu başvurudan bir gün sonra, Gedik’le ilgili soruşturma dosyası, eski Özel Yetkili, yeni Terörle Mücadele Kanunu (TMK) 10. maddeyle yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi. Soruşturmaya gizlilik kararı kondu.

    Delilleri karartanlar kim?

    Avukat Karatana bu kez de dosyanın yollandığı İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na ikinci bir başvuru yaparak aynı soruları sordu. Ayrıca, Gedik’in hayatını kaybettiği gün hastaneye gelen şüpheli kişilerle ilgili de suç duyurusunda bulundu:

    “Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Gedik’in yaşamını kaybettiğinin bildirilmesinin ardından, yoğun bakıma ‘teknisyen kılığında’ ancak sivil polis olduğu düşünülen iki şahsın girdiği kamuoyunca biliniyor. Bu olaya ilişkin internet sitelerinde de görüntüler var.”

    “Bu iki kişinin, hangi görevle ve ihtiyaç doğrultusunda söz konusu odaya girdiğinin, hangi delilleri topladığının yahut kararttığının ve bu kişilerin kolluk görevlisi olup olmadığının tespiti için görevlendirme yazıları ile hastanenin tüm birimlerine ait kamera kayıtlarının derhal celbi zorunludur.”

    Avukat Karatana, delil karartanlarla ilgili suç duyurusunda bulunduğu dilekçesini 23 Ekim’de verdi.
    Bilirkişi incelemesi de yapılmadı

    Terörle Mücadele Kanunu (TMK) 10. maddeyle yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, dün avukata yaptığı açıklamayla, suç duyurusunu, soruşturmayı ilk açan Anadolu Başsavcılığı’na geri gönderdiğini söyledi.

    Avukat Karatana, olayla ilgili üçüncü başvuruyu da dün (5 Kasım) yaptı.

    “Gedik’in vücudundan çıkarılan mermi çekirdekleri ile Tuzla’da bulunduğu bilinen silahların balistik incelemesinin yapılmasını, giysiler üzerinde atış tayini için bilirkişi raporu düzenletilmesini, tüm hastane kayıtlarının ve raporlarının dosyaya celbini” talep etti.

    Şu anda, cinayet soruşturmasını TMK 10. maddeyle yetkili savcılık, delillerin kaybolmasıyla ilgili soruşturmayı da Kartal’daki savcılık yürütüyor. Ancak her iki soruşturmada da henüz hiçbir ilerleme sağlanmadı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow