hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İzmir ile Ankara'nın balıkadam kavgası!

    İzmir ile Ankaranın balıkadam kavgası
    expand

    İzmir'de şiddetli yağmurun hayatı felç etmesi ve yolların göle dönüşmesi üzerine Ankara Büyükşehir Belediye Melih Gökçek, Twitter'dan CHP'li belediye için "Şimdi size balıkadam gönderelim mi derlerse kızma yok tamam mı" diye yazdı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise Gökçek'e "Balıkadam kullanmayı Melih Bey bizden çok daha iyi bilir" cevabını verdi.

    16 Haziran 2011’de Ankara’da yağan yağmur ve dolu hayatı felç etmişti.

    Çetin Emeç Bulvarı üzerindeki altgeçitte 3 araç mahsur kalmış, Balıkadamlar altgeçitte kurtarma çalışması başlatmıştı.

    Bugün benzer bir durum İzmir'de yaşandı.

    Yağmur nedeniyle çok sayıda ev ve işyerini su basarken, iletişimde aksaklıklar yaşandı, yollar göle döndü, dereler taştı, vatandaşlar isyan etti.

    Ankara Büyükşehir Belediye Melih Gökçek ise Twitter'dan CHP'yi 'Balıkadam' göndermesiyle eleştirdi.


    16 Haziran 2011’de Ankara’da yağan yağmur ve dolu hayatı felç etmişti.

    Gökçek, Twitter'da İzmir'deki sel felaketi ve CHP ile ilgili şunları yazdı:



    ''SEVGILI CHP'LILER İZMİR'İN BU HALİ İÇİN GÜRÜLTÜ KOPARACAK MISINIZ?YOKSA DİLİNİZİ YUTACAKMISINIZ? :)

    ANKARA'DA OLSA FERYADI FİGAN ORTALIĞI SARARDI DEĞIL Mİ?YOBAZLIK BU OLSA GEREK..

    BAKIN ASLINDA BU HER BELEDIYENIN BAŞINA GELEBİLİR... AFAT ALTYAPI DİNLEMEZ...YAĞMUR BAŞKA AFAT BAŞKADIR...

    BU,SIZ CHP'LİLERE DERS OLSUN...KURTARMA ARACINIZ KURTARILACAK HALE GELİRSE SIZLE ALAY EDERLERSE BUNDAN DERS ÇIKARMALISINIZ...ŞIMDI SIZE BALIK ADAM GÖNDERELIM Mİ DERLERSE KIZMA YOK TAMAM MI?:)''

    Kocaoğlu'ndan yanıt

    Hürriyet gazetesine konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise Gökçek'in yazdıklarına cevap olarak şunları söyledi: “İzmir, özellikle denizin yükselmesi nedeniyle olağanüstü bir gün yaşadı. Böyle bir afet üzerinden prim yapmaya ve karşı tarafı karalamaya çalışmayı, bir meslektaşıma yakıştıramadım. Yerel yöneticiler kendi işine bakmalı. Ama laf söylemekse, elbette bizim de Sayın Gökçek’e söyleyeceğimiz çok şey var. Balıkadam kullanmayı Melih Bey bizden çok daha iyi bilir. Çok değil 2 yıl önce, Çetin Emeç Bulvarı’ndaki alt geçitte araçlar ve vatandaşlar 6-7 metre suda mahsur kalmadı mı?
    Orada balık adamlar görev yapmadı mı? Ama biz o gün tek bir kelime konuşmadık. ‘Afettir, olabilir’ dedik. Elbette yoğurt yiyiş tarzımız çok farklı. Ancak küresel ısınmanın etkisini giderek artırdığı bir dönemde böyle iddialı laflar etmemek lazım. Son bir ay içinde çeşitli Avrupa kentlerinde yaşanan sel görüntüleri hala hafızalarda.”
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow