hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erdoğan'dan Fakıbaba'ya özel takdim

    Erdoğandan Fakıbabaya özel takdim
    expand

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa'da Valilikten istifa eden Celalettin Güvenç'i aday gösterdi. 2009 yerel seçiminde sorun yaşanan ve aday gösterilmeyen Şanlıurfa'nın mevcut belediye başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın ise bu kez rızasının alındığı mesajı verildi. Erdoğan, diğer adayların aksine Meclis'teki takdimde mikrofonu Fakıbaba'ya bıraktı ve halef ile selefi kucaklaştırdı.

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 15 ilin belediye başkan adayını açıkladığı grup toplantısında Şanlıurfa adayını açıklarken, değişik bir uygulamaya gitti. Erdoğan, önceki aday takdimlerinin aksine mikrofonu kürsüye çağırdığı Şanlıurfa'nın mevcut belediye başkanı Ahmet  Eşref Fakıbaba'ya bıraktı. 10 yıldır görevde olduğunu belirten Fakıbaba da görevden memnun ayrılacağını duyurdu.

    Başbakan Erdoğan daha sonra önceki gün Şanlıurfa Valiliği'nden istifa eden Celalettin Güvenç'i AK Parti'nin belediye başkan adayı olarak açıkladı.

    Daha sonra Erdoğan'ın kürsünün önüne çağırdığı Ahmet Eşref Fakıbaba ve Celalettin Güvenç el sıkarak, kucaklaştı. Fakıbaba, Güvenç'i tebrik etti.

    Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, 2009'daki yerel seçimlerde AK Parti ile sorun yaşamı ve aday gösterilmemişti. Bunun üzerine bağımsız olarak seçime giren Fakıbaba, seçimi kazanarak yeniden belediye başkanı seçilmişti. Seçilmesinin ardından önce Saadet Partisi'ne katılan Fakıbaba, daha sonra Numan Kurtuluş'un ayrılışıyla bu partiden ayrılmış ve AK Parti'ye dönmüştü.

    Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç'in aday olmak üzere önceki gün görevinden istifa etmesi üzerine, Ahmet Eşref Fakıbaba'nın taraftarları kentte protestoda bulunmuş ve Güvenç'in doğum yeri olan Kahramanmaraş'a gitmesini talep etmişlerdi. Şanlıurfa'da kimin aday gösterileceği ve dengenin nasıl oluşacağı merak konusuydu. Erdoğan'ın aday açıklama sırasındaki takdimi ile Şanlıurfa'da Fakıbaba'nın rızasının kazanıldığı ve sorun yaşanmadığı mesajı vermiş oldu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow